PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Montaža kaminske peči in dovod zraka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xavi v tem primeru bi moral najprej kompletno ves knauf odstraniti, saj je na prednji in tudi na zadnji steni knauf kar z neko malto fiksiran direktno na opeke (brez ALU profilov) in bi zato z dodatno izolacijo moral vse skupaj na novo zaknaufati, saj drugače dobim zobove. Lahko res pričakujem, da se bo segrela ne samo tuljava, temveč tudi opečnat zid okoli tujave do te mere, da bo nevarno za knauf, ki naj bi sicer bil negorljiv?

... ravnokar sem preveril in del plošče, ki sem ga odstranil ima na zadnji strani moder tekst, torej so montirane navadne mavčno kartonske (GKB) plošle ;(
Ne enak način je dimnik oblečen tudi v prvem nadstropju, na podstrešju pa ni več šamotni dimnik ampak samo pozidan direktno skozi streho brez kake dodatne izolacije... Sicer je bil danes pri nas dimnikar, vse očistil in nič komentiral, da bi bilo karkoli narobe...? Me mora trenutna 'obleka' dimnika skrbeti?
Glede na to, da je med tuljavo in obzidavo plast zraka, z pregrevanjem ne bi smelo biti nobenih težav. Bi pa lahko ta razmik med knaufom in opečnim zidom izkoristil kot zračnik, seveda če je neprekinjena povezava od kleti oz. pritličja kjer se dimnik začne skozi mansardo do podstrešja.
Zelo dobra ideja, bi mi zelo poenostavila vse skupaj vendar sem preveril je se zračni prosotor okoli dimnika konča pri plošči med 1N in mansardo. Od tam naprej je dimnik namreč pozidan do ostrešja, torej brez zračnega prostora.

Glede dovoda...
Je kakšna razlika če je kanal za dovod dolg skupaj 2m ali recimo 6m?
Je tak kanal potrebno izolirati zaradi kondenza in če ja, koliko? 2cm 5cm... Če vzamem recimo pravokotni presek 5x15cm in na vse strani nalepim stirodur?
Mislim, da smo vsi s temi nasveti kar primerno rešili tvoj problem. Dimnikar je pa plačan pišmeuh. Plini, ki bi uhajali iz dimnika (če bi npr. štorklja na dimniku naredila gnezdo ali kaj podobnega, SO SMRTONOSNI!.
Prijetne užitke.
streha_na Barju... jaz nebi nikogar podcenjeval, tudi dimnikar ima najbrž določena znanja in vsaj približno verjetno ve kaj govori, glede na to, da vsak dan čisti in pregleduje dimnike. Kljub temu z veseljem sprejemam in upoštevam vaše nasvete, saj so bolj na varni strani.
Moj problem je rešen delno, kar nekaj odgovorov ali mnenj bi mi še prav prišlo, tako da če ima še kdo kako mnenje glede dovoda zunanjega zraka in ostalih odprtih vprašanj bom hvaležen.
pozdrav,

Bom napisal kar v to temo, pa upam, da mi uspe kdo odgovoriti na moje vprašanje - sem namreč pred nakupom kaminske peči na drva (brikete) - bolj kot ne za sekundarno gretje oz. za recimo do 3-4x na mesec, da bom zakuril, bolj za vikend, če bom doma - sicer imam prvotno ogrevanje na elektriko. Zatorej tudi nisem gledal v nekaj extremno drag cenovni razred. Pa še malce omejitve oz. nočem preveč razbivati po stanovanju.

Torej iskal sem priklop zadaj in sem prišel do zaključka, da bi oz. bom vzel Thorma kaminsko peč Merano. V prilogi dimenzija peči zadaj oz. kjer je za priklop z zadnje strani. Pri sebi imam pa trenutno urejeno luknjo v dimnik cca 61,5 cm od tli - v drugi prilogi pa dimnik pri meni.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://imgur.com/a/Zr7Rp7E/">https://imgur.com/a/Zr7Rp7E/</a><!-- m -->

Vprašanje je, ali je možno enostavne montaže glede na zgornje podatke?

hvala na odgovoru in LP,

Priložene datoteke
.jpg   29589159.jpg (Velikost: 31,8 KB / Prenosi: 59)
1 2
Iskanje po temi