PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Termostatska glava tolče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na radiatorjih imam nastavljive termostatske ventile. Ko pa dam na njih termostatske glave pa ko se ventil zapira igla tolče, da se sliši po celi hiši.
Ali je potrebno zamenjati ventile?
Zamenjal sem že dve termostatski glavi pa je pri vseh isto.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0589.JPG (Velikost: 81,97 KB / Prenosi: 801)
Jasno je, da ne vem vsega. Ampak po tistem, kar vem trenutno, je kaj takšnega teoretično popolnoma nemogoče. Praktično pa samo, če bi s kleščami izvlekel iglo ven kolikor se da in jo nato izpustil. Pa še to ne pri vseh ventilih.
Tudi glava s tem nima nobene zveze. Razen toliko, ker ti pripira in odpira dotok vode, radiatorji (ali sistem) pa se ob tem hladi ali greje.

Predvidevam, da ti "pokajo" radiatorji ali pa cevi zaradi skrčkov in raztezkov pri ohlajanju oziroma ogrevanju.
Igla ventila tolče na vseh radiatorjih kamor dam termostatsko glavo v fazi zapiranja ali odpiranja. Na radiator, ki pa smo ga dali sedaj dodatno in ima drugačen ventil pa glava ne tolče.
Vse glave in ventili niso kompatibilni, ceprav so iste firme.
Kaj takega se lahko dogaja tudi, če sta dovod in povratek zamenjana oz. je radiator narobe priključen oz. sta v kotlarni zamenjana dovod in povratek, če se to dogaja na vseh radiatorjih.
matzgo Napisal:Kaj takega se lahko dogaja tudi, če sta dovod in povratek zamenjana oz. je radiator narobe priključen oz. sta v kotlarni zamenjana dovod in povratek, če se to dogaja na vseh radiatorjih.

Res je to!!!
Napačno so priključeni radiatorji. V kotlovnici bo potrebno križno prevezati cevi.
Mislim...svašta.
Nizkocenovni vodovodar?

OK, glavno je, da si problem uspešno rešil.
To ni ni nizkocenovni to so šalabajzarji...
Pozdravljeni,

V kopalnici imam radiator lojtro, drugače po celem stanovanju talno gretje. Na radiator imam priključen Danfoss termostatski ventil. Problem je, ker pride v prostoru do neke temperature in začne glava tolčti. Kaj naj naredim, ker spodaj imajo radiatorsko ogrevanje in se to tolčenje zelo neprijetno sliši po celem stanovanju.

Hvala
Verjetno ista težava kot pri meni - napačno priklopljen radiator oz. speljane cevi.
Samo pri meni tolče samo na določeni točki. Če ga mal priprem ali odprem neha, samo potem ko se prostor ohladi ali segreje in spet pride na določeno točko, spet začne tolčt. Če je popolnoma odprt na 5, ne pride do tega.
Pri meni je bilo popolnoma isto - napačno priklopljen radiator oz. speljane cevi.
Ko sem iskal ventil za kopalniski radiator sem pri danfossu opazil da sta termostatski ventil in glava na povratku, ker drugace na radiatorjih imamo pa na dovodu.
Kakšna pa je črpalka in ali je še več radiatorjev ki jih napaja.
Če je črpalka navadna in na veji ni nobenega radiatorja, ki nima termostatske glave (možnost hkratnega zaprtja vseh radiatorjev) potem črpalka tišči vodo okrog in nima kam. Zato naj bo en ventil, na enem izmed radiatorjev vedno odprt, brez termostatske glave.
Iskanje po temi