PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Plačilo za komunalno opremljenost parcele

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
smo v fazi nakupa parcele, v oglasu piše, da se komunala plača posebej(15000€) in ni vračunana v ceno parcele.
Vprašanje: ali za komunalno opremljenost gradbenih parcel ne skrbi občina iz komunalnega prispevka in ostalih dajatev, vsaj tako sem jaz razumel zakon.
Ali me hoče nepremičninski posrednik malo zaXXXXti ?
lp,Primož
Vprasaj posrednika, kaj je misli s tistim placilom. Ce gre za klasicen komunalni prispevek, potem je ok.
Mi je posrednik zagotovil, da je to plačilo izvajalcu, ki je opremil parcelo in da se komunalni prispevek plača posebej.
A to je to pri Sk. Loki?
Jaz bi se na tvojem mestu dogovoril za koncno in enotno ceno parcele, denar pa si naj potem razdelijo po zelji.
Na druge igre ne bi pristajal, ker potem ti lahko taksni "komunalni" stroski potegnejo se gate iz riti.
Ja to je pri Šk.loki-Sv.duh.
Potem je to OK ali ne?
lp
Joj, ornk preštudirajte preden kupite...sami smo kupili parcelo sicer ugodno, ampak brez urejene dovozne poti...brez priključkov itd.
Trenutno me glava boli, ker smo morali priskrbeti projektno dokumentacijo za izgradnjo dovozne poti, odkup delne parcele po kateri bo ta pot vodila ostane še pa strošek izgradnje ceste, poleg vseh infrastruktur, ki jih je potrebno vleči do parcele..(voda, elektro itd) Stroški bodo kar zajetni in ni še 100% garantirano, da lako to uporabimo kot zmanjšanje plačila komunalnega prispevka..grrrr
Ko smo kupovali nam na elektro, komunali in vseh organih ni nobeden hotel podati okviren podatek...tako, da, moje mnenje je, da razmislite prej ne tedaj ko bo prepozno..
Podoben primer kot ga opisuje emas imamo tudi mi. Razlika je le v tem, da se bo verjetno morala projektna dokumentacije za komunalno infrastrukturi pripraviti za večje območje. Za 6 dodatnih predvidenih novo graden na tem območju.

Emas kaj pot oz. cesta bo prešla v javno dobro oz. v upravljanje občine?
Klical sem na občino in vprašal, kaj je na stvari.Ga. na občini je bila izredno prijazna in pripravljena pomagati.Preverila je sklenjene pogodbe z izvajalci del in mi približno izračunala komunalni prispevek.
Tako, da izgleda, da je vse v redu glede dokumentacije in cene.
Prodajalec mi je dejal, da cene ne sme več spučati, ker je lastnik v oskrbi CSD in oni ne dovolijo nižanja cene.Sem poklical na CSD, če ta trditev drži, vendar sem dobil bolj kot ne političen odgovor.
Lastnik sedaj pričakuje, da plačam davek, kar sem zavrnil.
se dogovarjamo.
emas: Ali niste z občino podpisali urbanistične pogodbe?

Kako dolgo pot pa morate urediti?
Da malo obudim temo.
uredili smo ca: 300m dovozne poti. Trenutno smo pred tem, da nam občina poda informativni izračun KP in nato sklenemo "pogodbo o opremljanju".
Naj bi se znesek vloženega upošteval pri KP.

LP
Iskanje po temi