Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Skice trenutno nimam lahko pa jo nabavim ozir.bom jo verjetno moral preden se lotim reševanja. Če je en termostatski ventil za celo kopalnico nisem prepričan mislim pa da imata umivalniški pipi vsaka svoj ventil tik pod njima, pri bideju in kadi pa ni tega.
Ker tud približno nisem nek majster za vodovod bo treba iskat rešitev s pomočjo vodovodarja, vam pa najlepša hvala za pomoč predvsem tebi alenvprekršku, ker vse kaže ,da bi res to znal biti moj problem kar si mi ti napisal. Ko pa bom rešil problem upam da čimprej, pa vam javim kako pa kaj se je razpletlo.
Lep pozdrav, ČinČ.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Da ne zamre tema.
Zelo podoben problem.
Pozimi grel vodo v kurilnici v bojlerju peči na drva. Za poleti imam 3m stran v prostoru ob kurilnici el. Bojler. In včeraj dopoldne prvič prižgem bojler,popoldne pa ugasnem. Zaprem iztok iz peči in imam toplo vodo iz bojlerja. Zvečer pa spet zakuril peč. Kljub temu da je imela peč 70+ sem nekajkrat dobil mrzlo vodo na pipi ki niso termostatske in sta zmontirani nad pečjo (kuhinja, banja) V kopalnici nad linijo el bojlerja (umivalnik)pa sploh ni bilo prave tople vode. To se pozimi ni dogajalo.
Kaj sem včeraj zmešal?
Ali je to narobe da v el. ne morem zapreti iztoka in mi meša toplo vodo iz peči z mrzlo iz bojlerja? Ampak tega mi pozimi ni delal.
Sumim da je povezava med bojlerjema narejena z dvema T Kosoma. Iztok pa lahko zaprem samo na peči.
Hvala za kak namig.
Objave: 218
Teme: 33
Ocena:
0
Pri nas doma je zadeva od jeseni ko smo prenavljali kotlovnica zelo podobna kot jo ima uporabnik ČinČ. Bomo probali tole termostatsko pipo v tušu preverit.
Me pa zanima zakaj omenjate da bi lahko bil vzrok tudi cirkulacija na topli vodi? A to je znano da povzroča probleme ali kako?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Mislim da sem zadevo rešil.
Pod bojlerjem je bil še nek ventil, ki ga moram zapreti če grejem vodo na drva. Če zaprem oba ventila (tudi tistega na peči) sem brez vroče vode na pipi.
Saj počasi pa spoznavam kakšno hišo imam.
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Edini problem pravilno priključene/izvedene cirkulacije so dodatne toplotne izgube. Lahko pa se dogaja tudi kaj 'čudnega', če npr. odpove/se zatakne protipovratni ventil v cirkulacijskem vodu....
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 11
Teme: 2
Ocena:
0
Zeloo pozno odgovarjam kar na svoje vprašanje. Rešitev za mojo težavo je bila ravno ta, da sem očistil protipovratni ventil, v katerem je bil zataknjen majhen drobec-kamenček.
Ker se v našem naselju večkrat dogajajo izpadi vode, se očitno po ceveh pretakajo tudi tovrstni gosti, ki v bolj zakompliciranih pipah povzročajo težave. Tako se je zgodilo tudi pri meni, s tem da sem imel dodaten strošek, ker sem najprej menjal termo ventil. Ker s tem nisem nič pridobil, sem na tem forumu vrtal dalje in naletel na to temo, ki me je pripeljala do demontaže pipe ....
Hvala in lep pozdrav
Objave: 311
Teme: 3
Ocena:
0
Sam svoj mojster. Čestitam! :wink:
Teme: 0
Ocena:
0
mene bolj skrbi ropotanje v ceveh... da niste nekako obrnili dodvod in odvod pri boilerju... saj se to kar pogosto dogaja pri youtube mojstrih...
Teme: 0
Ocena:
0
cakaj cakaj.... vodni kamen se je nabral na pp ventilu termostatske armature.... ne me basat da lhko cela hisa cuti eno samo samcato armaturo v tušu... jah tako sem jaz rzumel... se en razlog vec da poklici mojstra in plačaj, bi pomagali pa nevemo kje rabis pomoc...
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Kaj pa je s tabo? A misliš, da se že eno leto guzijo z eno pipo? Najdi bolj frišno temo, če že rabiš reklamo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!