PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zemeljski plin ali utekočinjen naftni plin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@stipe
Lahko ti zagotovim, da mi ni žal, da sem zamenjal peč, sedaj imam kurilnico enako čisto, kot prej le enkrat na teden očistim pepel, ter nasujem pelete.
Stoške ogrevanja sem zmanjšal z UNP 3,500€ letno na peleti 1,000€ letno, z razliko 2,500€ bova šla z ženo 1mesec na potovanje in se bova imela komot!
z razliko 2,500€ bova šla z ženo 1mesec na potovanje in se bova imela komot!
pa še kurit ne rabiš vmes, torej prišparaš 2x. :mrgreen: (malo za hec).
stipe Napisal:Mi imamo propan(podzemni)najdražji in najslabši glede moči,šprget ne bo dosti grel v kuhinji in zato je namenjen samo ogrevanju,preklopili šporget na jeklenko p-b,..., propan-butan(nadzemni)je grdo in ne paše k objektu,še najraje pa bi imeli ZP,pa ga na žalost ni v naselju pa še najcenejši je,tukaj ni debate če se odločate za plin,l.p.
Kadar imate podzemni rezervoar morate pa biti res naivni, da vam tankajo propan! Tistega, ki vam je to priporočal bi bilo potrebno linčat!
Povejte distributerju, da je bedak ali pa vas ima za norca. V podzemne rezervoarje se tanka butan ali pa vsaj mešenico. Propana pa nikoli!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Hvala,l.p.
da izkoristim temo. kaj vse je potrebno zmenjati pri prehodu iz UNP na ZP?
Na čem pa?
Pri štedilniku šobe in nastavitev minimalnega plamena, pri starejših plinskih kotlih šobe, vzmeti in nastavitve minimalnega in maksimalnega tlaka, pri novejših kondenzacijskih kotlih pa pri večini zaslonka in nastavitev minimalnega in maksimalnega pretoka glede na parametre izgorevanja, pri Vaillantu pa samo nastavitev. Pri števcu bo pa verjetno že distributer zamenjal stabilizator pritiska.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
1 2
Iskanje po temi