PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop odvoda nape v dimnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
v hiši imamo dimnik, ki ni v uporabi. ali lahko priklopim nanj cev od nape/prezračevanja?
kako se zajame kondenz, da ne teče po dimniku v klet?
Lahko!
Kondenza ne bi smelo biti, saj bo ventilator v napi naredil dovolj prepiha.

Moj zračnik v starejši hiši, je pravzaprav zidan dimnik (nikoli ni bil uporabljen kot dimnik) in nikoli nisem videl kakega kondenza.
Ima moj oče tako (zidan štirikoten, se je včasih kurilo na njega), nič ni tožil, da se s kakim kondenzom ukvarja.
ko sem spraševal za priklop nape na tak nači so mi rekli da naredim priklop tako, da bo cev imela padec v dimnik, sicer mi lahko kondenz nazaj v napo curlja.

se pravi mi bo tekel v dimnik, razen čem bom imel prižgano več kot potrebno.

nekje so mi enkrat govorili o neki šalčki, ki pobira kondenz.
sem v trostanovanjski hiši in sem taspodnji, če se vsi priklopimo na tak način sem jaz na udaru, dimnik se konča v moji etaži in ne v kleti kot sem predvideval.
Nikoli videl kakega kondenza...
Tisto kar ti svetujejo, pa je, da eventualno daljša cev med napo in odprtino v zidu, ima padec proti zidu. Tako kondenz , ki bi se eventualno nabral v tem delu cevi ne bi kapljal nazaj v napo in potem v lonec.

Če je to dimnik, potem bi se moral vsak končati v svojem stanovanju.
Pri klasično zidanih dimnikih ni nobenega problema s kondenzom, ker do njega niti ne more priti. Takod ati mirne duše priklopi gor napo.

Problemi s kondenzom se pojavljajo kjer so neizolirane cevi (plastika) inr pihaja do velikih temp. razlik.
če brska po forumu kdo, ki bi mi v Lj naredil preboj fi 100mm v schiedel dimnik, naj me kontaktira na ZS
Iskanje po temi