Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Želim si zgraditi vikend 5x4 p+m zanima me kakšne dokumente potrebujem za gradnjo... trenutno nisem še prosil za spremebo namembnosti parcele v gradbeno če sploh potrebujem za viken da je parcela označena kot grebena?? in kolikšna je cena dokumentov verjetno komunalnega prispevka mi ne bo potrebno plačati ker vodovod bom imel iz cisterne cca 1000l in greznico si bom tudi naredil sam, elektrika pa bo na sončne celice... Če ma kdo z tem izkušnje in prosim da mi opiše postopke in cene dokumentov...
hvala za odgovere
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Dobro jutro.
Verjetno to ne bo ravno najbolje zate ampak gradnja vikenda se, kar se tiče papirologije v ničemer ne razlikuje od gradnje stanovanjske hiše. Torej potrebuješ zazidljivo gradbeno parcelo ter gradbeno dovoljenje (ter seveda projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja). Glede priključkov pa je tako, da večina odlokov še ni popravljena v smislu, da bi omogočala samooskrbo in zahteva od investitorjev, da se priklopijo na obstoječo komunalno infrastrukturo, tudi če je ta bogu za hrbtom (potrebuješ torej priklop na električno omrežje, vodovodno omrežje ter cesto). Greznice niso več dovoljenje razen nepretočnih na izpraznjevanje v primeru gradnje na vodovarstvenem območju.
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Tako kot pravi @ kecko, edino glede samooskrbe je bil ZGO sedaj spremenjen. In v 66. členu piše:
Če prostorski akt zahteva obvezno priključitev objekta na komunalno opremo, ki pa še ni zgrajena, se šteje, da je ta pogoj izpolnjen tudi, če je v projektni dokumentaciji predviden alternativni način, ki omogoča samooskrbo objekta in izkazuje zadnje stanje gradbene tehnike.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Jep, v primeru, da še ni zgrajena. Nekateri odloki, npr. Ljubljanski opn pa dovoljuje samooskrbo tudi v primeru, ko je komunalna infrastruktura že izgrajena. Seveda ob uporabi primerne tehnologije.
Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
No jaz bi gradil v občini ajdovščina.... in res nevem zakaj bi se za vikend moral priklopiti na komunalno omrežje elektriko vodovod in podobno... joj ta birokracija....
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Zato, ker je vikend tretiran podobno kot stanovansjak stavba. Drugo je npr. če bi hotel zgraditi zidanico, ki je kmetijski objekt, potem komunalna oskrba odpade.