30.10.2012 ob 20:39
Žal sem danes, ko sem reševal situacijo z FID-om ugotovil, da je nujno, da popolnoma na novo zvežem celotno omarico, saj sem opazil, da je bila ena žica že napol stopljena
hock:
Tudi en kup drugih nepravilnosti sem odkril.
V glavnem bi prosil za par informacij, če jih ena dobra duša malo napiše.
1. Kakšen presek kabla naj gre od glavnega FID stikala do mostička varovalk. Sedaj imam potegnjene ene tanke žice
(3 x 20A)
2. Kakšna so priporočila za varovalke. Na kako močno se naj kaj priklopi? V omarici imam 10, 16 in 20A.
To bi prosil, da nekdo napiše, če so kakšni normativi oz. priporočila, če že ravno vse na novo zvežem, da bo po regelcih.
Pa še to, nekaj žic je na določenih mestih olupljenih do samega kabla. Je dovolj, če dam na teh mestih termo skrčke, so dovolj izolativne (so namreč kar tanke), ali naj dam dvojno debelino?
Pa če že ravno menjam, ali naj zamenjam še glavni FID, ki je 0.3mA z tistim 0.03mA?, pa mi odpade dodaten za kopalnico.
Najlepša hvala za odgovore.
hock: Tudi en kup drugih nepravilnosti sem odkril.
V glavnem bi prosil za par informacij, če jih ena dobra duša malo napiše.
1. Kakšen presek kabla naj gre od glavnega FID stikala do mostička varovalk. Sedaj imam potegnjene ene tanke žice
(3 x 20A)2. Kakšna so priporočila za varovalke. Na kako močno se naj kaj priklopi? V omarici imam 10, 16 in 20A.
To bi prosil, da nekdo napiše, če so kakšni normativi oz. priporočila, če že ravno vse na novo zvežem, da bo po regelcih.
Pa še to, nekaj žic je na določenih mestih olupljenih do samega kabla. Je dovolj, če dam na teh mestih termo skrčke, so dovolj izolativne (so namreč kar tanke), ali naj dam dvojno debelino?
Pa če že ravno menjam, ali naj zamenjam še glavni FID, ki je 0.3mA z tistim 0.03mA?, pa mi odpade dodaten za kopalnico.
Najlepša hvala za odgovore.

.