PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Pogodba o komunalnem urejanju?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

me zanima, če kdo kaj več ve o tem - kako se to izpelje, na kaj je treba pazit itd.?

Pri nas nam namreč ocenjujejo cca 12.000 EUR komunalnega prispevka. Po drugi strani pa bodo naša parcela in sosednje parcele tvorile novo ulico po sprememnjenem OLN, ki se sedaj počasi približuje koncu (pozitivnemu). Ta ulica pa zaenkrat še ni komunalno opremljena. Konkretno čez našo parcelo gre elektrika, cca 100 m stran so že vseljene hiše, po novem OLN pa je priklop na kanalizacijo, vodovod predviden po javni/glavni cesti od vozlišča na glavni cesti, cca 300 m stran. Kot pritrjujejo tudi na občini, je občina dolžna potegniti kanalizacijo in vodovod torej od glavne ceste do te naše bodoče nove ulice. Kljub temu je pa precej jasno, da v občinskem proračunu zaenkrat še ni denarja predvidenega za to oziroma bi to midva rabila prej preden bo občina našla denar za tole. Zato so nama predlagali oz. omenili pogodbo o komunalnem opremljanju - torej da midva, če to prav razumem, urediva, da se potegne vodovod in kanalizacija do najine parcele, v zameno pa nama to investicijo odštejejo od komunalnega prispevka (oziroma sva ga v celoti oproščena, glede na višino zneska).

Sedaj pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj s tem, kaj so pasti, na kaj morava paziti...

Kako pa občina preverja ustreznost oz. višino stroškov? Teoretično lahko potem nek znanec, ki mi to naredi poceni, izstavi nek visok račun zneskovno blizu ali višje našemu kominalnemu, katerega predložim občini in sem posledično opravičena komunalnega? Vsaj en tak namig sem dobila...čeprav po drugi strani si pa mislim, da na občini tudi niso ravno neumni in te zneske nekako preverijo? Ne poznam sicer cen, ampak prav tako sem dobila namig, da lokalni gradbenik to naredi za par K.

Če kdo ve, kaj točno se pa naredi, da se potegne vodovod in kanalizacija? Predvidevam pač izkop luknje, položitev cevi, vrnitev v prvotno stanje (tudi asvaltiranje dela ceste).
A res nihče ne ve ničesar o tem...?
Iskanje po temi