Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
zanima me sledeče. Imamo zaprti kamin, ki smo ga komaj začeli uporabljati. Steklo na kaminu postaja črno in me zanima kako in s čim se čisti steklo. V navodilih ni bilo zapisano ničesar o vzdrževanju.
Hvala
Objave: 585
Teme: 34
Ocena:
0
Pusti vseskupaj lepo pri miru, pa se bo samo očistilo, ko se bo nabralo dovolj saj na steklu. Ko boš enkrat močno zakuril, bodo same odstopile.
Je pa tudi odvisno s katerim lesom kuriš. Če uporabljaš les iglavcev bo teh saj malo več, ča pa kuriš bukev jih bo pa manj.
No money, no funny!
Objave: 84
Teme: 2
Ocena:
0
Jaz sem v začetku čistil samo z gobico in vodo - gre stran vendar je potrebno nekaj potrpljenja. Tudi zdaj ko sem si kupil neko specialno čistilo za stekla kaminov, je še vedno potrebno precej truda.
Čistim cca 1x na 5 do 10 kurjenj.
Nisem pa še nikoli opazil, da bi se mi očistilo samo od vročine - morda ne zakurim dovolj močno !?
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Najlepša hvala za odgovore. Bom res še malo počakala, saj zdaj so črni samo robovi, mogoče pa se bodo res sami od sebe odstranli. Saj huda zima šele prihaja in mogoče bo močno kurjenje zares pomagalo.
Lep pozdrav
Objave: 253
Teme: 4
Ocena:
0
wc papir ali pa še boljše kuhinjskega zmočiš z vodo, z njim popivnaš saje v peči in podrgneš steklo. na koncu še malo obrišeš s suhim papirjem. sam to počnem vsak dan in ni nikakršna muka kot opisujejo ostali
Objave: 603
Teme: 5
Ocena:
1
Čistilo za steklokeramično ploščo se še najbolje izkaže. Bolje od namenskih packarij...
Objave: 1227
Teme: 38
Ocena:
0
Meni so zraven kamina dali eno majhno flaško posebnega čistila za steklena vrata. Žal nisem ljubitelj čiščenja in ga še nisem preiskusil. Res je, če močno zakuriš, zgorijo tudi saje, ki so se nabrale na stenah in na vratih, ampak 100% čisto pa na ta način ni nikoli.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
v kurišču drugače kot črno ne mre biti. To vzemi v zakup. Lahko sicer redno čistiš, bo se pa tudi redno mazalo.
Tako da....moraš sama ugotoviti koliko saj ja zate še sprejemljivih ter temu prilagoditi čiščenje. Da bi bilo pa kot v reklami.... pa vse vemo da so to pravljice za lahko noč (enostavno reklame!).
LP
Objave: 470
Teme: 2
Ocena:
0
So kamini, za katere so se načrtovalci potrudili, da se ob steklu ne kadi in ostanejo stekla dokaj čista. In so kamini, kjer bo steklo zmeraj umazano.
LP
sandi