PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Primerjava med tipi gradenj hiš v Sloveniji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Pripravljam študijo o trenutnih trendih gradnje hiš in me zanima če mi lahko kdo sporoči kje bi našel čim bolj relevantne podatke. To kar je na internetnih straneh ponudnikov hiš še mi zdi, da je pripravljeno bolj kot lastna reklama. Rad bi zajel primerjavo med klasično gradnjo, montažno gradnjo in novejšimi stili gradnje (lesena, WOLF, YTONG,..), kjer bi rad predstavil kaj pomeni vsak stil gradnje, tako časovno, kvalitetno in tudi finančno.

Zanima me še ali me lahko usmerite Kje bi lahko našel podatke o gradnji v zadnjih letih po tipu gradnje, ker se lažje iz tega sklepa kako se spreminjajo trendi.

Najlepša hvala.
:wink: Tole ne bo enostavno!

Največ uporabnih podatkov se dobi na UE posameznih področji.

Je pa delo malo "filigransko" in zamudno. Je pa najbolj točno - vsaj približno.

Vsako GD je pač opredeljeno - za kakšno gradnjo gre. Če investitor kasneje res to tudi izvede - je pa druga zgodba.

No pred leti sem za potrebe diplome delal nekaj podobnega, pa sem na faksu dobil pisno in žigosano potrdilo mentorja za kaj rabim te podatke.
:evil: Nisem jih dobil povsod. Nekje so me skenslali - kot kakega akviziterja, drugje so se obnašali prav "svetsko", nekje smo se celo dogovorili, da jim bom za njihovo regijo kasneje posredoval zbrane in obdelane podatke.

Pa veliko sreče! 8)
Pozdravljen,

tudi sam sem najprej pomislil na gradbena dovoljenja ampak mi bo to vzelo preveč časa, če želim zajeti čim širšo Slovenijo.

Ena od možnosti bi verjetno bila, da bi plačal nekomu, da mi naredi analizo trga ampak bi to bila verjetno anketa, ki pa ne bi bila čisto merodajna.

Verjetno imajo največ informacij ljudje, ki delajo to vsak dan in ki vedo kam pelje barka, kaj se prodaja, kaj je trendovsko in iskano in kaj se splača za investitorja ampak od njih informacij ne morem dobiti, ker je to del konkurenčne klavzule o nerazkrivanju podatkov.
lol TO ti bo pobralo preveč časa?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi