Objave: 253
Teme: 4
Ocena:
0
ker se material razteza poka. kakšna izolacija cevem nikoli ne škodi tako, da so verjetno tiste cevi kar brez izolacije. so pa verjetno jeklene oz. železne. pa verjetno ste brez mešalnega ventila in je voda v ceveh kar vroča...
poceni rešitve pomojem ni. najpametnejša se mi zdi mešalni ventil pa regulacija na zunanjo temperaturo
Objave: 242
Teme: 7
Ocena:
0
Nisi napisala iz katerega materiala so cevi: železne, bakrene, alumplast, plastika.
Lahko lociraš kje poka: na ravnem delu, na kolenu
Kdaj poka: stalno koje topla voda ali ko se črpalka zažene in ugasne, pomeni ko se radiator segreva in ohlaja.
Mogoče se bo iz odgovorov dalo razbrati kaj več.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Vsi materjali se ob segrevanju raztezajo. Če se cev segreva, zid pa ne, prihaja do premika položaja cevi napram zidu. Dolga leta sem to poslušal v bloku. Ko sem delal v hiši centralno, sem mislil, da bom zgrabil bika za roge. V vseh prehodih cevi skozi zid sem cev ovil v dve plasti papirja od reklam. Notranja plast se prilepi na cev, zunanja na zid, med sabo drsita brez zvoka. Je uspelo, verjamem da. Sem prepričan, da je še problem pri pritrditvi radiatorja. Pritrjen je v štirih točkah, nimam še rešitve, kako se naj neslišno premakne. Morda je še kje?
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
To smo tudi mi doživljali, imeli pa smo zunanjo napeljavo cevi. To pokanje ti ob 5 zjutraj predira glavo :evil: . Najprej smo vse nosilce cevi - objemke, zgoraj odpeli, pa ni pomagalo. Potem pa smo vse cevi v nosilcu spodaj podložili s koščkom papirja ali kartona, tako da se nosilca niso dotikale. To je pomagalo. Radiatorje pa se nekako "zrahlja", oziroma naj bodo le obešeni. Bistvo je, da mora vse biti nekako "zrahljano", da ob raztezanju in krčenju nič ne drži. Treba je malo eksperimentirati :wink: .
Objave: 209
Teme: 29
Ocena:
0
Prejšnje leto (prvo kurilno sezono) nisem imel nobenih težav z pokanjem. To sezono pa se je začelo pokanje in to samo v nadstropju (pritličju pa vse ok.).
Cevi so bakrene in položene v tlaku. Mislim pa, da ravno cevi pokajo vse do radiatorjev, ko priteče topla voda. Sicer pa v kotlovnici imam mešalni ventil in počasi odpira toplo vodo.
Pokanje pa je tako izrazito, da te ponoči zbudi :evil: