PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Detektor ogljikovega monoksida

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poceni co detektor za cca+-10€ VS preplačan co detektor za 50€ sigurno ni bistvene razlike, očitno si to opazil.Mi ne vemo kaj ti primerjaš.
Obstajajo pa tudi bolj sofisticirani kateri imajo vgrajene boljše komponente, materiale in posledično manjšo verjetnost okvare, so pa zato nekaj dražji. Nihče te ne sili v nakup le teh. Dokaz ? wtf tebe zanima in ti skušam razložit razliko katero sem opazil, očitno to ni mogoče in imaš vedno prav. Prosim da me prepričaš v nasprotno.Slike?
Sicer pa ne vem zakaj bi rad primerjal najcenejše na svetu z renomiranim oz uveljavljenim proizvajalcem, če si več kot zadovoljen?
stlux
z glavo v zid rineš, je pač malce bolj trd.
Možno da, ta co senzor je sigurno bolje kot nič.
Se strinjam s tabo. S tistim "je pač malce bolj trd" pa ni bil mišljen zid, saj veš, prepričanega ne moreš prepričat.
Pa si ti prepričan v svoje ? Še vedno nobenega odgovora. Zakaj si potem ti drugačen, kot jaz ? :mrgreen:
Prepričan? Sem. Drugačen? Vsekakor. Zakaj? Ker se ne zajebavam s poslom, katerega vsakodnevno opravljam pri velikih firmah, na ministrstvih, policiji, tudi vladi, že trideset let. In ker se moram držati določenih pravil, ki konec koncev garantirajo tudi neko kvaliteto dela kot tudi vgrajenih (ustreznih in preverjenih) elementov. Upam, da boš iz tega uspel "potegniti" tudi odgovor.

Zakaj dokazovati, da šrot ni šrot in da mercedes ni mercedes. A pri tebi ta preverjena ljudska primerjava ne "deluje"? Pri nezanesljivo delujočem javljalniku lahko zelo hitro prestopiš mejo "večnega spanja". Razlika ceneni : renomirani javljalniki CO: pri cenenih javljalnikih je življenjska doba samega tipala CO (senzorja) omejeno med 2 in največ 5 (pet) let, kakšnega umerjanja v veliki večini niti ne dopuščajo. Pri kvalitetnejših javljalniki pa ima senzor CO življenjsko dobo vsaj 10 let. Predvideno je umerjanje po petih letih in s tem tudi pridobitev ponovne tovarniške garancije. Seveda je cena teh lahko tudi trimestna za kos. Nekaj o boljših javljalnikih in opremi za umerjanje in detekcijo CO (opomba: ne gledati merilnikov, ki imajo štirimestne številke):
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.inspectortools.com/CO-Detectors-s/48.htm">http://www.inspectortools.com/CO-Detectors-s/48.htm</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.grainger.com/category/ecatalog/N-1z0dwul">https://www.grainger.com/category/ecatalog/N-1z0dwul</a><!-- m -->

U redu. Imaš super duper hi class light speed CO detector. Zadovoljen? Upam, da s tvojo teorijo ne hodiš okrog in jo prodajaš še strankam. Važno je le da si zadovoljen in prepričan v svoj prav. To je tvoja neodtujljiva pravica (pa moja tudi).
Kar se pa podatkov o zanesljivosti delovanja javljalnikov CO priznanih proizvajalcev tiče ti jih (upam) ne bo težko najti na spletu. Kako bo okrog tega s tvojim kitajčkom pa ne vem, verjetno bo iskanje malce težje. Za začetek ti dam smer iskanja: BS EN 50291-1/2010, BS EN 50291-2/2010, BS EN 50292, BS OHSAS 18001/2007, KM98848 in seveda naš SIST EN 50291/2002 (standardi, ki regulirajo to in tej podobno problematiko) in če se v njih najdeš s svojo teorijo in kitajskim javljalnikom sem ti dolžen opravičilo, v nasprotnem primeru pač ne.

In še info za konec: tipka na javljalniku ni namenjena preizkušanju delovanja ali pa pravilnosti delovanja CO javljalnika, z njo se le preizkusi zgolj stanje napajanja - baterije in ne pravilnosti delovanja elektro-kemičnega senzorja CO, kateri je običajno v teh javljalnikih najbolj pogost sistem prepoznavanja prisotnosti CO.

Je pa z javljalniki CO tako (in to je mnenje vseh priznanih strokovnjakov na svetu) da nižja cena pomeni tudi nižjo varnost. Pa ne sedaj napisat, da za to spet potrebuješ dokaz, link, jpg. Dovolj bo verjetno že, da odpreš Wiki, na to temo, potrditev tega boš zagotovo našel.
Jaz sem drugačen od tebe v tem, da kitajcu ne zaupam na besedo niti 50%, in sem preveril na dejanskem izdelku. Potem sem z videnim v svoji glavi prišel do zaključka da se naprave razlikujejo bistveno po svoji konstituciji. Če se ti ne strinjaš s tem pa me razsvetli, hvala.
V papirologijo, standarde in certifikate kot je arbajter obrazložil se niti nima smisla spuščat za 3€.
(sarkazem on) saj se mi ne bomo sekirali, vkolikor bo kak mrtev več pri vas doma....pol pa jok brate (sarkazem off).

če si lahko zrihtaš prožilec, in potem to sam redno preglejuješ, sem tudi mnenja, da bolje enega cenejšega kot enega dražjega....včeraj sem seveda opazil reklamo za te senzorje na mimovrste....kaj pa vem, v čem je razlika med seltronovim za 110€ in pa najcenejšim za 29€.

Glede na to, da bom imel smart home, bom moral še krepko več dat kot 100€, da bo senzor konektan v omrežje?

drugače pri nas v službi jih testirajo vsake pol leta.
1 ... 12 13 14 15 16 Pojdi na stran 
Iskanje po temi