PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prodaja zemljišča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imam vprašanje, ki se nananša na prodajo zemljišča. Imam v lasti parcelo katera je s služnostjo potjo razdeljena na dva dela A in B. A parcela je zazidljiva, B parcela je nezazidljiva. Zanima me, ali lahko prodam samo zazidljivi del parcele, ali je potrebno prodati vse skupaj, kar pa nebi želela. Zanima me tudi, če se lahko opravi odmera parcele samo za zazidljivo parcelo A, ali je potrebna celotna odmera zemljišča A+B.

Hvala in lep pozdrav!

Arwen
Naredi parcelacijo in prodaj kako se ti zdi. Kako se odmeri? Bo geometer brez problema razdelil po vaših željah.
Arwen Napisal:Pozdravljeni,

imam vprašanje, ki se nananša na prodajo zemljišča. Imam v lasti parcelo katera je s služnostjo potjo razdeljena na dva dela A in B. A parcela je zazidljiva, B parcela je nezazidljiva. Zanima me, ali lahko prodam samo zazidljivi del parcele, ali je potrebno prodati vse skupaj, kar pa nebi želela. Zanima me tudi, če se lahko opravi odmera parcele samo za zazidljivo parcelo A, ali je potrebna celotna odmera zemljišča A+B.
Hvala in lep pozdrav!

Arwen

Če se odmerja zazidljivi del parcele ali če se odmerja celotna parcela, je postopek praktično enak, samo pri celotni parceli je praviloma nekaj več mejnikov in mejašev.

Glede na to, da se pri delitvi parcele služnost vpiše na vse novonastale dele, mora služnostni upravičenec po vnosu parcel v zemljiško knjigo na ZK dovoliti izbris služnostne pravice na tisti novonastali parceli (zazidljivi), kjer služnosti dejansko ne koristi.
Iskanje po temi