Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Počasi se odločamo za zasteklenitev balkona, kar bo prineslo določene spremembe tudi v kuhinji, s katere imamo prehod na balkon. Kuhinja je izredno majhna (stanovanje je nekoč služilo kot turistični apartma,kuhinja je zato temu primerno "velika") zato bi se rada znebila plinske peči, ki odvzema dragocen prostor. Za ogrevanje smo si letos omislili peč na pelete, tako da plin sedaj uporabljamo le za gretje vode in kuhanje. Ko je prišel (zaenkrat edini) mojster, da bi ocenil situacijo in naredil predračun, je na vprašanje koliko bi nas okvirno stala montaža električnega bojlera (80 l) in priključitev le tega odgovoril - tam nekje okoli 3000 eurov kar me je vrglo na rit. Ker ne se mi ne sanja kakšen poseg je to, bi rada da mi kdo pove kako to zgleda in če je res to tako drag poseg oz. od česa je odvisno.Hvala.
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
kaj bi on vam delal za 3000?
ne razumem najbolje...
drugače je to cena enih 10-ih 80--100l bojlerjev (z vezavo, upam trdit...)!
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Cena naj bi vključevala bojler, materjal in delo (ne vem pa kaj)? - da bi namesto plinske peči vodo v kuhinji in kopalnici segreval električni radiator. Glede na to da je sedaj vse povezano na plinsko peč se da uporabiti cevi in nanje priključiti električni bojler s kakšno predelavo ali je potrebno cevi postaviti na novo? Je bolje da ostane bojler v kuhinji (čeprav si tega ne želim razen če se ga postavi pod korito)? Če gre bojler v kopalnico je treba verjetno potem steno prebijati?
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Najboljše je, da tja kamor ste postavili peč na pelete, postavite še kombinirani bojler za ogrevanje sanitarne vode. Vse to povežete z obstoječo inštalacijo in to je vse. Verjetno bo potrebno nekaj prebojev, kakšnih hudih stroškov za delo pa le ne bi smelo biti. Cene materijala pa lahko pogledate v vsaki trgovini.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
Če rabite prestavit bojler samo na drugo steno (iz kuhinje na balkon, če sem prav razumel) lahko uporabite isto instalacijo... vodovodarskega dela je in bo malo, malo več pa bo za tistega, ki vam bo pokital luknje in menjal ploščice, če le-te sploh so

težko pa svetujemo, ker ne poznamo točne situacije ! aha pa še nekaj; plinsko peč je potrebno "strokovno" demontirati, zato raje najamite mojstra za taka dela (v bistvu za demontažo) ostalo pa lahko potem tudi sami naredite - odvisno od znanja in pa orodja, ki ga imate na razpolago. 3000€ pa lahko nanese samo ob pogoju, da vam je v ponudbo dal še novo kuhinjo iz Ikee

(oz. če vam je hotel prodati toplotno črpalko za sanitarno vodo)
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno