PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Koliko stane talno gretje in ali je potrebno...?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam par vprašanj. Ali je potrebno talno gretje v dnevnem prostoru, če hiša ni podkletena? Namreč nekateri pravijo, da če je dovolj spodaj izolirana ni potrebno, kakšne so vaše izkušnje? In koliko cca. stane talno gretje za 50 m2 površine?

Hvala vsem za odgovore
ali je potrebno?
stvar tvojih potreb in želja, pa tudi zasnove ogrevanja.
Ali želiš ogrevati samo z talnim ogrevanjem, ali boš imel talno kot dodatek radiatorskemu.
cena zelo varira glede na izvedbo. (montaža cevi na mrežo, z prtrdilnimi sponkami,multi plošče.

primere izvedb in okvirne cene imaš tule
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")titanunichr("46")si/Instalacije/indexunichr("46")html[/url]
Jaz imam v pritljičju dnevne prostore in so izolirani s 5 cm stirodurjem. Vendar ne greje samo Smile...pač stavba se ohlaja sicer počas, vendar se...trenutno talno vključimo kake 2 uri dnevno (imam Toplotno črpalko in izkoristim visoko dnevno zunanjo temperaturo)...in se mi segreje na 22st (1.2 m visoko).

za 60 m kvadratnih sem dal 300 m cevi po 300 sit + 40.000 sit regulacija. Cevi sem polagal sam, na mrežo, ki je bila položena čez stiropor. V bistvu sem cevi vezal na mrežo s plastičnimi vezalkami. To se mi je zdelo najcenejše...
Iskanje po temi