PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Pravno vprašanje glede vodovoda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem v fazi nakupa hiše (zadnji obrok), v kateri se mi je po pol leta bivanja (novogradnja) zgodila napaka v vodovodu. Treba je bilo poštemati ploščice in del zidu, zamakalo je pri železnem t-kosu, od aluplast cevi. Ker hiša do zadnjega obroka še ni prepisana na mene, me zanima kako se takšno situacijo reši, nimam še zavarovano. Stroški so zidar, ki je porušil steno in ki jo bo popravil, najem strojev za izsuševanje prostorov, popravilo novih vrat, ki so se napihnila in pleskarja, ki bo na novo zjubelinal in prepleskal. Vodovodar je obljubljal, da bo prišel, vendar ga ni, lastnik je tudi obveščen.
Kdo je dolžan nositi stroške popravila?
LP Dario
Če ne gre za skrito napako, torej če se je to naklučje, boš plačal ti.
Kaj pa garancija na delo?
Ti imaš samo zahtevek proti prodajalcu za skrito napako. Garancijo lahko uveljavlja kvečjemu tvoj prodajalec proti izvajalcu (pa še to je vprašanje). Pa še to moraš pazit na zakonite roke, zahtevo za odpravo nepravilnosti oddaj pisno, pa zelo verjetno ti bo ostala edino pot na sodišče, ker ti prodajalec tega ne bo priznal. Če je že vse izvedeno si po mojem frej kakršnih koli zahtevkov napram komurkoli, saj je potrebna notifikacija napake tj. javiti moraš prodajalcu in zahtevati odpravo.
Iskanje po temi