PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Talno gretje - mehka/trda voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviser nam je zagnal plinski kondenzacijski kotel in je vprašal s kakšno vodo smo napolnili talno gretje. Pokazal sem mu pipo, ki štrli iz stene in se mu pohvalil, da smo že priklopljeni na vodovod.
Napaka. Talno bi morali nafilati z mehko vodo, sicer nam ne priznavajo garancije...

Ali je zadeva res kritična in mi lahko uniči peč?
Ali je to le nateg pri garanciji? (si predstavljam, da nafilam z deževnico, peč crkne, serviser jo razdre in glejga še vedno se najde kaj kamna... ode garancija)
preglejte dokumentacijo kje se/če se pojavlja zahteva po mehki vodi. Na to bi vas morali PISMENO opozoriti pred začetkom investicije, že v ponudbi. Naknadno ad acta malo morgen. Če vas bo zaje...l kar z imenom in priimkom na forum.

zahtevajte pismeni original od proizvajalca. SAMO PISMENO. če se bo začel izgovarjati ga imate v šahu...
Mislim....jaka muda in mehka voda. Naj ti pokaže enega, ki ia destilirano vodo v sistemu. Pa naj še obrazloži kako se potem tak sistem dofiluje z destilirano vodo.
Če proizvajalec zahteva tako potem bo potrebno to storiti če bo hotel imeti garancijo za peč. Sistem je potrebno izpihati in ponovno napolniti z mehko vodo in seveda sistem odzračiti. Kar se pa tiče naknadnega polnjenja pa vemo da ta skoraj ni potreben če pa že pa v zelo manjših količinah vode. Mi smo že polnili z mehko vodo ker tako zahteva proizvajalec peči.

Lp
Ja in vodi je potrebno še kaj dodat, ker ne vstreza samo da je mehka, je treba preprečit razvoj alg in podobnega ..., ker je kar nekaj primerov že ko se tožarijo, ker jim je cevi čisto zabilo, ker so se notri namnožili razni mikroorganizmi...
Pozdravljeni
Če segreješ vodo samo enkrat na 75-80 oC postane sterilna in s tem preprečiš razvoj alg.
Pri nižjih temperaturah se pa vodni kamen ne odlaga,in je verjetno vseeno kakšno vodo napolniš v sistem.Pa tudi če bi se odložilo tiskih nekaj gramov kamna ne more škoditi sistemu,če je kaj prida. Je pa možno,da zahtevajo karkoli,pa ja smiselno ali ne.Peči,ki ji škodi nekaj gramov vodnega kamna pa ne kupuj,saj dlako v jajcu je težko najti.
kaj pa če bi zdrobil eno klorovo tableto, ki je za bazene in do dal v sistem talnega gretja?
Iskanje po temi