Objave: 31
Teme: 3
Ocena:
0
Ali si že plačal tale račun? in tudi če si ga in ti kaj ni jasno pokliči izvajalca in naj ti pove kaj pomene katera postavka.
Mogoče se je pa zatipkal in ti je dal vse na ta račun, tudi če si mu kaj že plačal.
Pokliči ga in morda ti š kaj vrne.
Objave: 325
Teme: 15
Ocena:
0
Jaz sem ravno končal vodovod v hiši. Porabil sem cirka 70 metrov Unipipe fi16, 50 metrov fi20 (vse izolirano) in potrebne fitinge (zatisne in vijačne). Cevi sem porabil več kot je navada, ker sem vsak vod peljal posebej od razdelilne omarice do porabnika (brez fitingov v tlaku). Geberit sem dal kombifix, 150 eur/kom. Ves material me je prišel okoli 1000 eur, delo pa nekaj sobot. PP cevi so bile drobiž.
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
postavke 1 do 5 sta dve kompletni razdelilni omarici za ogrevanje
6 in 7 co cevi za vodovod in radiatorski razvod
10-13 so kanalizacija in odtoki
14-15 so priključki radiatorjev
16-17 je pa talno (plošče in cevi)
nikjer pa ne vidim dovolj velike fi za dovod do razdelilnih omaric??
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Kolikor jaz vidim iz tega imaš noter material za vodovodne inštalcije kakor komplet talno gretje
(glej 2 x vgradna omarica...to je za talno gretje) potem kasneje je noter tudi razdelilec. 'Komplet cevi' je verjetno 800 metrov paket...tako da....cena je kar OK...zdaj lai je 20 % previsoka, prenizka je pa takole čez palec težko presojati.
Pri talnem bi se dalo še najbolj točno določiti kak je računica...povprečje je 35 EUR/m2. Pri vodi pa kolikor si zmišljuješ s priključki, temu primerno je treba vleči cevi.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
eh vincent... sej pri vodi tudi ni nek baubau... kolut 50m 20x2 predizoliran (za vodovod recimo) pride 78€, 16ka je še cenejša... fitingi (T-komadi) so cca. 4,5€ v povprečju (15€ se mi zdi, da je komplet "izvod" za umivalnik,...) in vse cene imajo 20% DDV... za moje pojme oderuško !
VENDAR: da ne bo pomote... a si ga vprašal za predračun ??? si se z njim strinjal ? če je odgovor na prvo vprašanje NE, si si sam kriv - žal...
ko je meni vodovodar delal predračun me je kmalu na hrbet vrglo

pa sem se odločil, da naredim sam (+ fizikalac - moj tast

) in je material verjetno res v rangu 1000€ (pa imam posebej vlečeno še iz šterne za pranje in kotlička...)
če si za talno že plačal zahtevaj poračun ! poleg tega bi ga jaz povprašal za specifikacijo ker 1 kpl cevi že nisi kupil... si kupil 194,765m cevi in pika
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno