Objave: 21
Teme: 10
Ocena:
0
Pozdravljeni,
zanima me sledeče, če je firma zaprta in želi nekdo reklamacijo, ki jo je ta firma podala ob izvajanju del, a je dolžna se odzvat na reklamacijo ali ne? Moje mnenje je da NE,sej firme ni več!... prosim, če mi lahko kdo to bolj podrobno predstavi!
Hvala!
Tomaž
Objave: 318
Teme: 6
Ocena:
0
Če dobro razumem: ti si svoje podjetje tomgrad s.p zaprl.
Sedaj pa firma za katero si opravil storitev uveljavlja reklamacijo? In ti si brišeš roke, firme ni več. Seveda tako enostavno to ne gre. Z s.p. odgovarjaš z vsem svojim premoženjem (če ga imaš), tudi po zaprtju firme.
Oškodovanec bo vložil civilno tožbo, ki te bo stala še dodatnih stroškov, kot so sodni izvedenci, sodne takse, stroški popravila drugega izvajalca.
Premisli dobro, če se izplača iti v to, ali je bolje pljuniti v roke in popraviti, kar imaš za popraviti. Dokaži da si dedec na mestu.
Kakšno storitev si opravil z materialom ali brez? Za vsa dela in materiale velja zakonsko določena garancija. Za kakšno garancijo gre v tvojem primeru ne vem, ker ne poznam kakšno storitev si opravil.
Za podrobnejše informacije napiši več podatkov. Jih je kar nekaj, ki se spoznajo na te zadeve službeno. Jaz sem samo krovec.
srečko
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Dejansko je zelo odvisno od tega kakšna firma je bila. Povej kaj več, pa se mogoče najde pravi nasvet.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"