Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Meni niso zaračunali nič. Pogoj je bila hišna številka, meritve niso bile potrebne. Smo jih vseeno naredili, ker je to smiselno.
Objave: 30
Teme: 1
Ocena:
0
Hm, kdaj pa si to urejal? Zakaj potem elektro ljubljana hoče 600 eur, da me 'preklopijo' na gospodinski tok? Je komu to jasno?
Meritve pa so (po novem?) obvezne. Vsaj po obrazcu, ki sem ga dobil za izpolniti se vse to zahteva (pa še marskiaj drugaga - vse, kar že imajo. Med drugim jim je tudi še enkrat potrebno dostaviti gradbeno dovoljenje, vsa soglasja - kod da vsega tega ne bi že imel...).
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")elektro-ljubljanaunichr("46")si/Portals/0/Content/Dokumenti/Prikljucevanje/obrazec_prijava_za_priklop_na_distribucijsko_omrezjeunichr("46")pdf[/url]
Objave: 84
Teme: 4
Ocena:
0
@ant: Kako se je sedaj pri tebi "končalo" z elektriko ? Ali so ti zadevo delali Elektro Gorenjska ?
Tudi če ima še kdo drug "sveže" izkušnje z njimi glede izgradnje elektro priključka bom vesela - seveda tudi to koliko EUR npr. poberejo ? Lp.
Ocena:
0
Vprašanje: Ali je potrebno predati zunanji elektro distribucijski priključek elektro podjetju (v mojem primeru Elektru Ljubljana)? Nepravično je, da sem v kable, izkop, omarico, števec dal nekaj tisoč eur, sedaj pa naj bi to brezplačno predal Elektru, in on bo to naprej ponujal, tržil in s tem služil...
Poleg tega: če se prav spomnim sem na vlogi za priključek označil, da priključka ne predajam Elektru. Sedaj pa so mi kar poslali pogodbo in zapisnik o izročitvi priključka!?
Naj se pustim izsiljevati?
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Kdo ti ga bo pa vzdrževal, če ga ne boš predal, oz. za kolikšne stroške ti ga bodo vzdrževali v tem primeru?
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")elektro-ljubljanaunichr("46")si/1/Prikljucevanje/Prevzem-in-priklop-merilnega-mestaunichr("46")aspx[/url]
Po izvedbi priključka se izvrši interni pregled priključka in merilnega mesta, kjer je potrebno podpisati Zapisnik o izročitvi zunanjega priključka v vzdrževanje EL ali predložiti pogodbo o vzdrževanju zunanjega priključka sklenjeno z registriranim izvajalcem za vzdrževanje električnih vodov.
Ocena:
0
Mislim, da vzdrževanje priključka (50 metorv podzemnega kabla z omarico) pride precej manj (naslednjih X let ne bi smelo biti nič stroškov) kolikor je bila celotna investicija v to in kolikor bo Elektro lahko sedaj kasiral, ko bo še nekaj gospodinjstev priklopl na ta kabel. In to me pravzaprav moti pri Elektru - moč in monopol s pomočjo katerega lepo živi od strank, ki so odvisne od tega enega ponudnika. Filozofija Elektra je nekaj takšnega: "Naj drugi delajo in plačujejo za nas, itak bo na koncu vse naše... Hahaha..." To mi smrdi.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Saj podobno je z izgradnjo ceste. Občina ni prispevala nič za samo izgradnjo, dobili jo bodo pa v upravljanje in potem vključili pri zaračunavanju komunalnega prispevka nadaljnim sovaščanom, ki se bodo priključevali na to cesto. Kakšne so pa ponavadi ceste, pa vsi vemo-nevzdrževane, ker občina nima denarja za nov asfalt. Sicer mene tele mahinacije z elektrom še čakajo. Sem pa videl račun od vodovoda, kako nabijajo ure gor pri montaži ventilov na glavni cevovod in odcepe za 3 parcele. To so si pisali cele šihte in to ne samo enega.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:Ali je potrebno predati zunanji elektro distribucijski priključek elektro podjetju (v mojem primeru Elektru Ljubljana)? Nepravično je, da sem v kable, izkop, omarico, števec dal nekaj tisoč eur, sedaj pa naj bi to brezplačno predal Elektru, in on bo to naprej ponujal, tržil in s tem služil...
Ni treba!
V začetku kabla bi postavil priključno omarico z glavnimi varovalkami in števcem. To je še pod kontrolo elektra. Kabel do hiše lahko ostane tvoj.
Če pa so glavne varovalke in števec na fasadi tvoje hiše, pa distributer mora imeti absolutno kontrolo to merilnega mesta, ne more dovoliti, da ti sam kaj šariš po dovodnem kablu.
Trgovec (prodajalec) mora imeti tehtnico, da ti lahko proda kg krompirja. Distributer pa mora imeti števec, da ti lahko proda kWh elektrike. Lahko bi ti s predračunom za priključek zajel tudi ta strošek (ta števec mora imeti samo zaradi tebe - plačal ga boš ti, na kakršenkoli način), ali pa ti v naprej pove, da si lahko kupiš sam in ga namestiš, nato pa predaš njemu. Distributer ga bo le priklopil in v skladu s pogodbo prevzel v trajno last. Po nekaj letih ti ga bo brezplačno zamenjal, ker mora tvojega dati v kontrolo točnosti.
Nimam časa - sem v penziji!