PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Buderus, resnica ali samo reklama

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JA letos nas čaka še veliko opravkov.Potrebno je tudi zamenjati peč na kurilno olje.Vsi mi pravijo, da če nočem imeti problemov, naj kupim Buderus peč z kotlom za sanitarno vodo.
Morda ima kdo od vas isto mnenje, so ti kotli resnično toliko boljši od ostalih in kakšne izkušnje imate z ostalimi proizvajalci.
Pa še nekaj me zanima, rumeni in modri plamen.Saj sem prebral vse o tem, pa vseeno, je modri plamen res toliko boljši, boljši izkoristek od rumenega???
Vaše izkušnje in mnenja pa so......

Hvala
Pri nas imamo Buderusko slabih 10 let.
To ni čudežna igračka. Precejkrat je bilo že treba dodatno klicati serviserja, predvsem zaradi zamašenih šob, pa tudi zaradi pocarskih serviserjev.
Imeli pa smo tudi smolo in smo na božič ostali brez ogrevanja - pomislite - razneslo je transformator(!)- kot dve cigaretni škatlici velik transformator, ki je ves zalit v bakalit - 99,9% verjetno je, da taka naprava dela brez problemov 500 let - ampak z malo smole ti crkne točno na božično jutro - opaziš seveda šele ob 2h popoldne, ko se bajta že začne pošteno ohlajati... zoprno.

Sicer pa kupujem peč za novo hišo in bom zelo verjetno vzel Buderus. Problem je samo v tem, ker so letos lokalne volitve in je župan vsakemu obljubil čisto vse, mi naj bi dobili plin v dveh letih. Sedaj me pa malo skrbi. Rad bi imel plin, raje kot olje, ampak v bistvu ne verjmem, da ga bomo dobili v dveh letih...
Jaz imam tri leta viessmann z integriranim kotlom za sanitarno vodo. Kupil sem jo zato (je bolj enostavna oblika regulacije in verjetno najmanjše moči), ker je bila tisti cajt ta vrsta v akciji in relativno ugodno.

No čez mesec dni bo tri leta, kar jo imam in dela brez problemov in brez servisov in je pokurila doslej dobrih 4500 litrov kurilnega olja, ampak seveda to ni nič. Čez 10 let bom šele lahko rekel, če je to res zanesljivo...
Meni se je Buderus zdel pred šestimi leti predrag,zato sem se odločil za Riello kotel Binomio ...skratka kompletna zadeva v lepo oblikovani škatli (bojler,črpalke,ekspanzije....)...pa dela brez problemov.Kolegi imajo buderusa......saj ne rečem ni da ni pa vsako stvar je treba malce preplačat....samo problem so monterji,ki niso usposobljeni za kvalitetno montažo,sploh na kompliciranih kombiniranih sistemih z veliko regulacije in avtomatike pogorijo :twisted: ..........

lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
Hm, jaz sicer Buderusa nimam ampak vem, da je kotel OK. Napisal sem kotel, ker gorilniki pa niso nič posebnega. No to je lahko kdaj pa kdaj tudi prednost. Pri gorilnikih izstopa Weishaupt vse ostalo je pa neko povprečje oziroma če je gorilnik izdelan v Italiji podpovprečje. To pa ocenjujem glede na koponente, ki so v gorilnik vgrajenje. Jaz osebno ne kupim nič Italijanskega razen makaronov seveda.
Prednost povprečnega gorilnika je pa lahko v tem, da če ti za novo leto crkne trafo je velika verjetnost, da lahko vgradiš trafo iz kakšnega drugega gorilnika ker je po vsej verjetnosti enak - serviserji so pa dobro založeni s "povprečnimi" rezervnimi deli.

Da še povem zakaj so Buderusovi kotli OK. Predsem zato, ker imajo ravno primerno vsebino kotlovske vode na kW moči in izkoristek imajo tudi OK. Ta najmanjši kotel (18kW), ki pride tudi v večini primerov upoštev ima okrog 28l vode in je to najbolj optimalna vsebina vode da se gorilec ne vklaplja več kot je potrebno.

LP
:lol: :lol: :lol: :lol:
Tudi sam pri Italjanih ljubim samo Barrilo :lol:
Vsekakor priporočam Buderus, zadeva dela kot pesem, da pa dela je pa potrebno imeti dobre monterje, to je pa res. Sicer pa je težko govoriti koliko zdrži zadeva, letos so dobile peči povsem nove gorilce, tako da bo šele čas svoje pokazal.
Modri plamen - odsvetujem, zakaj, zato ker je investicija predraga, in razlika je vsega 5% od rumenega plamena, praktično nič v razmerju s ceno.
m.
April.........THX
Iskanje po temi