PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Problem s talnim sifonom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav vsem skupaj,
zadnje mesece imam problem pri pranju perila. Pri splahnjevanju stroj izloči vodo v odtok, vendar mi ta bruhne nazaj iz talnega sifona - kot da ne bi imel dovolj kapacitete za požiranje. Odtok in vse je standardnih dimnezij, zamašeno ni nič. Ko sva se vselila, se to še ni dogajalo.
V čem bi lahko bil problem? Moti me, ker je pod strojem konstantno mokro.

Hvala za mnenja.

LP, 5ra.
s55ra Napisal:zamašeno ni nič
Je. Od sifona naprej. Ne sicer popolnoma, ampak je pretok zmanjšan.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=41761">viewtopic.php?f=6&t=41761</a><!-- l -->

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
pologiki bi lahko rekli da od sifona naprej ne gre več tako gladko kot prej..torej je tam oteženo odtekanje.

Lahko poskusite kajs pucati, če pa nemislite komplicrati in bi radi zgolj rešitev..pa skoči v Bauhau, ter kupi sifon (ta srednji del z mrežico) ki ima spodaj loputa - le ta preprečuje vodi, da bi se dvignila nad loputo. Stane 5 EUR. Kupi, vrzite noter in sporočite kako se obnese.
problem je instalacija odtoka ki je vezana preko talnega sifona; to v praksi nikoli ne uporabljam ker pride do problema ki je sedaj nastal,zato se takšne vezave izogibam. je pa res še ena možnost kot je bilo že napisano da je od sifona naprej kaj zamašeno.
Potegni ven sifon in očisti cevi z zajlo,to bo pomagalo,če so odtoki pravilno izpeljani.
vincent Napisal:pologiki bi lahko rekli da od sifona naprej ne gre več tako gladko kot prej..torej je tam oteženo odtekanje.

Lahko poskusite kajs pucati, če pa nemislite komplicrati in bi radi zgolj rešitev..pa skoči v Bauhau, ter kupi sifon (ta srednji del z mrežico) ki ima spodaj loputa - le ta preprečuje vodi, da bi se dvignila nad loputo. Stane 5 EUR. Kupi, vrzite noter in sporočite kako se obnese.

Že, samo ji bo potem voda privzdignila celotno mrežico in bo iztekalo ob robu le te - domača izkušnja.

Če se to pojavlja šele zadnje mesece, pomeni, da se je kaj delno zamašilo, ali pa so na odtočnicevi od sifona naprej nastale razne obloge, ki zmanjšujejo pretočnost.

Ob nepravilni izvedbi sifona, bi se problem najverjetneje pojavil že takoj. Lahko pa je kombinacija obojega, zato je spet treba spucati cevi. Sam imam zato neko cev z šobo ki piha nazaj in sama leze po odtoku. Priklopiš jo pa visokotlačni čistilec "strahlfix oz. štrajfiks po domače". Meni je delovalo.
s55ra,
na sedmi (7) strani je glava / šoba ki se namontira na visokotlači čistilec.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pal-inzeniring.si/uploads/pal/public/document/19-katalog_2010_sl.pdf">http://pal-inzeniring.si/uploads/pal/pu ... 010_sl.pdf</a><!-- m -->

V okolici poglej v trgovinah (Merkur, Mercator, top dom,..Bau--..) imajo posamezne nastavke; pašejo križem , na čistilce.
Lep pozdrav
Hvala vsem za odgovore.
Bomo upoštevali vaša mnenja. Javim, kako se bo zadeva rešila.
Lep dan.
Torej, zdaj smo opazovali situacijo. Stroj smo pomaknili navzven, da bi lahko videli, kdaj in koliko vode dejansko bruhne nazaj.
Ugotovitve:
- v sifonu je neke vrste plastični prekat
- ko butne voda iz stroja, se zaleti v ta prekat
- ker ne more odteči, bruhne iz sifona ven
Ali bi lahko ta prekat fizično odstranili ali vanj naredili luknjico za lažji pretok (direktni pretok)?

Zdi se nam, da je sifon že zdaj narobe obrnjen in tudi če bi odstranili prekat, ne bi bilo razlike (v smislu sifonskega efekta - smrad). Upam, da sem kolikor toliko razumljivo napisala.
Po zadnjem pisanju sodeč, je ta problem od samega začetka uporabe PRS. Če so cevi res očiščene in vseeno prihaja do prepočasnega pretoka preko talnega sifona, lahko do neke mere znižaš to pregrado in to na celi širini postopoma do te mere, da ne bo prihajalo do prelivanja. Zapora - pregrada pa mora ostai, drugače bo imel smrad prosto pot v prostor. Tulec talne rešetke mora biti potopljen v stoječo vodo, ki ostane v sifonu po koncu pretoka odpadne vode
Ja, razumem, kaj misliš.
Ampak pri nas je sifon narobe obrnjen - voda stoji zdaj tam, kjer dovodna cev stroja in ne odtočna. Po moji laični oceni je to ravno obratno, kot bi moralo biti. (?) Torej že zdaj glede smradu nima funkcije (tudi če celi prekat odrežem).
Smradu sicer še nisem zaznala.
Pralni stroj ne sme biti vezan na talni sinfon(pene,pritisk vode iz pumpe),probaj omiliti pretok za pumpo(kakšno oviro vstavi,da bo počasneje zmetal vodo ven),l.p.
Hvala! Se to sploh še da kako popraviti?
Torej ta, ki nam je delal, tega ni vedel?! Zgleda, da si moraš vse narediti sam, če hočeš imeti dobro narejeno.
Iskanje po temi