PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave BČN KVT Picobells ( TIMS )

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
živjo

Prosil bi Vas za + ter - mnenja glede omenjene BČN.....lahko tudi preko ZS.

Hvala Vam in lp
Prvo fazo lahko vidiš v mojem spletniku.
živjo

51 ogledov pa noben nima nobenih izkušenj s to BČN???
Pozdravljeni

res ni nobenega uporabnika te BČN?

lp
mi jo imamo vgrajeno, ji pa še ne dovajamo hrane Big Grin
kar se tiče odnosa je bil superduper OK tako ob pridobivanju informacij, kot tudi kasneje, ko sta jo prišla montirat (mož in žena)...
tako da do tukaj kapo dol Wink kako bo pa drekecpekec prebavljala pa vidimo...

LP, E
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Mi smo jp kupili lansko spomlad od TIMSa, betonsko izvedbo KVT MČN za 8 oseb, ker je vkopana na parkirišču, in gre vsakodnevno nekaj vozil čeznjo. Cena glede na konkurenco je bila najugodnejša, poleg smo vzeli tudi zbiralnik deževnice, poleti smo naredili vkop, oziroma bolje rečeno so to naredili gospod Robert z ženo in pomočnikom, dela je bilo za cel dan ker smo na ilovnatem območju in pri kopanju jame smo prekinili nekaj "potočkov" tako da je voda lila v jamo in smo jo komaj sproti izčrpavali z gasilsko pumpo, vendar je bilo konec dneva vse narejeno brezibno, stike na obročih so zalepili brezhibno in navkljub temu da je vkopana cca. 3 metre izpod nivoja podtalnice, je bilo notri vse suho. Moram pohvaliti šefa Roberta za res strokovno svetovanje ter izvedbo ter za vsa naknadna svetovanja oziroma vsa moja vprašanja (po telefonu, oziroma se tudi oglasijo če gredo mimo). Zdaj je cca. 3 mesece v uporabi in deluje normalno.
Kar pa bi spremenil, pa je to da bi vzel kompresor z ohišjem za zunanjo uporabo ter jo postavil nekam ven, ker zdaj imam škatlo s kompresorjem na steni kurilnice in se vklop kompresorja oziroma ventilov kar močno sliši (kot pok) v prostore katere mejijo na kurilnico, ponoči se v tišini malo sliši tudi samo delovanje kompresorja (brnenje), tako da bom zdaj šel v manjšo predelavo same škatle in jo bom dodatno zvočno izoliral ter dal nekaj med njo in samo steno, tako da se ne bo tako močno prenašal zvok. Kompresor pa pokuri cca. 1kw na dan.
Tudi mi smo kupili čistilno KVT Picobells pri TIMSu in bili s svetovanjem in strokovnostjo v fazi pred nakupom zelo zadovoljni. Vgrajena še ni, smo pa kompresor zalaufali na suho in takoj ugotrovili, da zaradi glasnosti ni primeren za kurilnico, ki se nahaja v pritličju poleg bivalnih prostorov in ga bomo namestili v pomožnem objektu zunaj hiše.
Meni pa zanima, ali se kaj sliši samo delovanje te ČN? Ker sem od nekoga dobil informacijo, da se sliši. ko ti plastični nosilce se "drgnejo" med sabo?

A je ta zvok moteč?
Zunaj se sliši samo, ko se voda pretaka med prekati, ko kompresor dovaja zrak. Pa še to moraš na pokrovu stati... Notranja omarica... ja, malo jo bo treba predelati (gumijaste podložke so že gor), čeprav smo se mi že kar navadili na periodičen zvok, ampak občasno je pa vseeno kakšno zvočno presenečenje Smile
mene pa zanima kako ste uredili z temi vzorci vode? ker baje oni ne jemljejo vzorcev. komunala pa baje zahteva. vsaj komunala v naši občini zahteva rezultate vode iz BČN.
Iskanje po temi