Potipaj ta tranformator in v kolikor je topel oz. precej topel pomeni, da tudi za svoje delovanje potrebuje kar precej energije. V kar ne dvomim.
Če temu ni tako si izumil perpetum mobile
Zadevo bi najlažje stestiral z priročnim vtičnim merilnikom porabe.
Evo, sem preveril porabo transformatorja iz 220 na 110V + OČ. Skupna poraba je 8W, transformator je mlačen komaj malo topel. Je pa drugače dimenzioniran za moč 50W. Tako da ni za pričakovat, da se bo segreval. Črpalka mora bit na drugi stopnji od treh, ker na prvi stopnji se ne obrne (110V je premalo, da bi jo obrnilo)
Prilagam sliko meritve, na kateri se vidi tudi transformatorček.
Za zdaj je to zame najbolj optimalna rešitev Pumpo vedno na ON v stanovanju pa v vsaki sobi elektronski termostatski ventil.
Bom še tu zastavil moje vprašanje:
Imam nekakšen problem s mojo obotčno črpalko sicer ni alpha 2, ne vem zakaj mi monterji niso zmontirali grounfosove črpalke čeprav sem jim rekel da naj zmonirajo te dobre komponente.. Sedaj je že prepozno pač se moram zadovoljiti s Greenpro Plus ECO AE 25/4 črpalko s katero ogrevam radiatorje.
Problem je ta da mi zadnje čase dela vedno s polno močjo 22W kjlub temu, da je nastavljena na avto. Od začetka sezone pa tja do januarja mi je delala konstantno na 11-12W. Kje bi lahko bil vzrok? Je že imel morda kdo isti Ali podoben problem?
V bistvu v sistemu nimam zraka, pritisk sistema je tudi pri hladnem stanju 1,5bar.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.