PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave napeljava v sobi.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mi lahk kdo pomaga kak nej zvežem žice v tistih dveh dozah. lp
V ta levi dozi daš skupaj posamezne barve (torej črne na eno sponko, modre na eno sponko, zeleno rumene na eno sponko. V desni dozi pa boš moral malo več napisati, kolko žic imaš od doze do stikala, ali gre spodnja luč naprej od stikala ali od doze...
spodnja luč gre od stikala.. kabli so vsi tri žilni...
bom še enlo slikco gor dal. zanima me kak morm žice spojit d bi tole delal... iz desne strani je elektrika že zvezana. na spodnjem stikalu bi pa rad obe luči naenkrat prižgal... pa kako nej zvežem gor u dozi me zanima. če mi lahko kdo pove katere žice nej skupaj spojim. hvala
Če te ne moti, da bo Luč 2 brez ozemljitve, potem bo šlo.
V dozi zvežeš dovod in vtičnico normalno, po barvah, Luč 1 zvežeš na zemljo (rumeno zelena) in nulo (modra). Rjavo žico Luči 1 priveži na zeleno rumeno od Stikala.
Modro žico od stikala daj na modro dovoda, Rjavo od stikala na rjavo od dovoda.

V stikalu daš rjavo na eno stran stikala, na drugo stran pa zeleno rumeno od stikala in rjavo od Luči 2. Modro od stikala in modro od Luči 2 zvežeš skupaj. Zeleno rumene od Luči 2 ne rabiš sploh.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
potegni dodatno žico od doze do stikala in boš mirno spal... da ne boš nekega dne gledal kot Rožle ko boš menjal luč Big Grin
potem enostavno povežeš barve med sabo, edino rjavo od zgornje luči priklopiš na novo žico, ki pride iz stikala....
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Iskanje po temi