9.10.2011 ob 16:08
O sistemih centralnega ogrevanja nimam pojma. S podjetjem, ki skrbi za centralno ogrevanje v naših blokih nimam ravno dobrih izkušenj, zato bi rada nekaj vprašala. Že sedem let živim v istem stanovanju in vse do sedaj nikoli ni prišel zrak v radiatorje, enako je bilo v prejšnjem stanovanju, kjer sem preživela 20 let. Leta 2010 poleti so nam na radiatorje namestili termostatske ventile in tudi to pot so radiatorje najprej spraznili in nato zopet napolnili. Zraka niso izpuščali in radiatorji so vso kurilno sezono brezhibno delovali. Letos pa je očitno iz neznanega vzroka prišel zrak v enega izmed radiatorjev in ker moji radiatorji nimajo pip za izpuščanje zraka, bom verjetno potrebovala vodovodnega inštalaterja. Vseeno pa bi rada vedela, kako je mogoče, da v skupaj 27 letih bivanja v obeh stanovanjih z enakimi radiatorji nikoli ni bilo potrebno posebej izpuščati zraka, zadostovalo je, da so bili ventili ob polnjenju odprti.
Morda mi zna kdo pojasniti, kako je sploh do tega prišlo. Kot sem že povedala, je naš izvajalec kurjenja predvsem drag in precej neprijazen, zato bi prosila, da mi nekdo svetuje.
Morda mi zna kdo pojasniti, kako je sploh do tega prišlo. Kot sem že povedala, je naš izvajalec kurjenja predvsem drag in precej neprijazen, zato bi prosila, da mi nekdo svetuje.