Objave: 30
Teme: 7
Ocena:
0
pozdravljeni! sem pred dilemo . Naredil sem nosilec zatv, ki se sestoji iz 2 cevi dolzin 1m in 0.5m, povezanih z zglobom. Cevi sta zelezni, kvadratni. Po njih moram do tvja pripeljati naslednje kable: hdmi kabel, opticni kabel za zvok, audio kabel za center zvocnik, koaksialni kabel s tv signalom, in pa elektricni kabel za napajanje tv. Skrbi me, da bi el. Kabel povzrocal motnje v sliki ali zvoku zaradi indukcije. se ga da kako "izolirati"? Hvala za pomoc!
Objave: 1521
Teme: 81
Ocena:
0
Načeloma nekih večjih težav sploh ni pričakovati.
Če te tako skrbi, lahko pripelješ elektriko po eni cevi in vse ostalo po drugi. Z digitalnim signalom ne bo težav (HDMI in dig. audio). Koaksialni ima tako zunaj oklop - torej ti ostane sami ''problematični'' kabel za center zvočnik. Če res veliko kompliciraš lahko dobiš dvojno okloplen zvočni kabel, ki se ga na eni strani ozemlji....
Sam ne kompliciram, imam vse skupaj in ne opazim nikakršnih motenj - res pa je, da se nimam za audiofila.
Lp
Bogdan
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
S čem vse se ukvarjate! Upam staviti, da boste imeli več motenj zaradi prahu med vami in zaslonom, kot pa zaradi omenjene indukcije.