PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Združitev jaškov, da ali ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav

Delajo mi streho in na podstrehi imam zračnike iz ene kopalnice spodaj v hiši in dveh stranišč ter oddušek (ne vem kako se strokovno reče, mali jašek ki gre direkt iz greznice zaradi potega vode v WC-ju).

Zdaj delajo streho in mi bi jaške speljali ven, pa ne vem koliko bi naredil "lukenj". Ali lahko straniščni prezračevalnik in kopalnični združim v enega in napeljem ven? Vem da tisti greznični oddušek mora biti čim dalj stran, tisti pa res smrdi ;-)

Kaj pa kuhinjski prezračevalnik nad napo, ki tudi gleda na podstrehi ven?

Pozdrav
Vsakega v svojo kapo.
Hvala. No, kopalniška lahko združim v enega verjetno? So rekli čim manj kap manj možnosti puščanja.
Vse kopalniške lahko združiš v enega. Napo posebej, tistega iz greznice pa... - najbolj smrdi ker je direktni, v bistvu pa pride iz enakega mesta kot tisti od wc-ja, tako da če mene vprašaš bi združil vse, razen napo posebej.
LP,
Samojed
Jaz bi zračnike z naravnim vlekom na koncu (ali že prej) združil. Posebej bi vodil vsakega, ki ima prisilni vlek (ventilator), ker lahko potisne zrak skozi drugi zračnik nazaj v stanovanje. Prav tako bi ločil oddušnik odtoka (predvsem WC), ker tudi lahko potisne zrak (ob izpustu vode) v drugem zračniku nazaj. Ne vidim razloga, zakaj nebi bili vsi izhodi pod isto kapo (streho), če so odprtine za izhod v zunanji zrak 2 krat večje (zaradi vetra), kot so vsi zračniki skupaj.
Nimam časa - sem v penziji!
Samo kuhinja ima napo, sicer pa ima tako kopalnica kot stranišče "naravni vlek".
Uh, sem prej narobe bral - zračnik in oddušek pa ni najbolj pametno združevat.
LP,
Samojed
Torej če prav povzemam: kopalnica in stranišče prezračevalniki skupaj, oddušek za WC posebej in kuhinjski zračnik posebej.

In tam kjer gre 3 v 1 se mora potem glavna cev razširiti če prav razumen, ni dovolj da se na isti fi vse priključi.
Pa oddušek kolikor sem se pozanimal ni nujno vodit čez streho ampak lahko daš pod streho nepovratni ventil...sicer si pa predstavljam, da oddušek služi temu, da kanalizacijska cev potegne zrak, sicer ti lahko sprazne wc školjko, ko se voda spusti po vertikali (vakum), tako da dejansko je pot zraka obratna kot pri zračniku. Se motim?
Sem slišal da oddušek temu služi ja, da pri potegovanju kotlička potegne zrak.
Citat: da kanalizacijska cev potegne zrak, sicer ti lahko sprazne wc školjko, ko se voda spusti po vertikali (vakum), tako da dejansko je pot zraka obratna kot pri zračniku.
Tako je. Vendar pa se zrak tudi vrača, ker ga je sesalo z večjo hitrostjo, se je zaradi vztrajnosti natlačil, ter se nato vrača. Če ni med javno kanalizacijo (greznico) in tvojim oddušnikom nobenega sifona, imaš možnost neprestanega vleka zraka navzgor (predvsem pozimi).

Nobenega zračnika ni treba peljati čez streho. Lahko ga končaš v dobro prezračevanem hladnem podstrešju (če ga ne uporabljaš, ali zelo redko - vonjave). Sem že videl končane v zračnem kanalu pod kritino, ki je bil v ta namen nekaj večji in je imel povečano možnost izstopa zraka pri slemenu. Za zračnike z naravnim vlekom velja, da je pri večji višini zračnika, vlek boljši.
Nimam časa - sem v penziji!
Tudi sam imam podobno vprašanje in sicer. Imam eno kopalnico nad drugo. Razmišljal sem, da bi imel ločeni cevi od zračnikov za obe kopalnici in potem na vrhu združeni, da gre na strehi samo samo v en zračnik. Imate ostali iz dveh kopalnic zračenje po eni cevi?
Oddušek bo itak posebej, prav tako zračnik za napo. Kako imate ostali narejeno in da nimate problemov, no seveda me zanimajo še bolj izkušnje tistih, ki so morali zadeve popravljati, kako so zadeve rešili.
LP

Matej
Iskanje po temi