Objave: 405
Teme: 72
Ocena:
1
rabim vaš nasvet. v otroški sobi sta trenutno 2 menjalna stikala. če zamenjam eno menjalno stikalo za zatemnitveno ali bo zadeva delovala?
Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
Najbrž ne bo. Ponavadi potrebujejo zatemnitvena stikala kot drugo (in tretje, in ....) stikalo le tipalo (to je takšno, ki se ga uporablja za zvonec npr.). Torej moraš zamenjat tudi na drugi strani za navadno tipalo, pravilno zvezat in bo OK.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
doli Napisal:...stikalo le tipalo ...K.
bo prej kako tipkalo, ker tipalo je načeloma senzor

Delovalo pa verjetno bi ampak bi moral menjat obe stikali za tipkali in uporabit elektronski dimmer - jaz sem ga imel od TEMa in gre v navadno dozo, cena pa cca 30 € ; mi je pa pred kratkim po 3 letih crknilo...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Na strani 41 z linka imaš kar iščeš <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.calameo.com/read/000262194695aa88b8c6e">http://www.calameo.com/read/000262194695aa88b8c6e</a><!-- m -->
Lahko zatemnilni modul z menjalnim stikalom - z njim nadomestiš eno od obeh menjalnih stikal. Še vedno lahko z enim ali drugim prižigaš / ugaša luč.
Lahko samo zatemnilni modul, brez stikala - ta bi bil kot dodatek, za kar pa verjetno nimaš prostora. Če ja, bi obstoječa stikala ostala, z modulom bi pa reguliral svetilnost. Problem je kot rečeno prostor za montažo.
LP,
Samojed
Objave: 405
Teme: 72
Ocena:
1
ok, hvala. Se bom poslužil odgovora Samojeda, ker imam stikala od Tema
Objave: 2187
Teme: 21
Ocena:
1
Komot lahko daš zatemnilno stikoalo od TEM-a kot menjalno, le kot križnega ga ne moreš montirat, kar pomeni, da na eno luč lahko daš le eno zatemnilno stikalo in mora biti prvo ali zadnje v vrsti stikal.
Jaz imam v hiši tri take, in vsi so uporabljeni kot menjalna stikala. Cena, ja ni nizka - 32 EUR! Za spalnice pa sem dal čisto druga stikala na dotik z dimerjem in IR senzorjem (dimerja na splošnega daljinca pa nimajo).