PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zaščita starih kanalizacijskih cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri obnovi hišne kanalizacijske napeljave sem odkopal tudi cev, ki vodi iz hiše do greznice (globina cca 50 cm). Gre za staro železno cev, ki je solidno ohranjena in bi jo rad na novo zaščitil. Opazil sem, da je v osnovi bila ovita z neko mrežico in premazana z neko barvo.

Ker cevi ne bi rad menjaval me zanima na kak način bi jo na novo zašitil? Ali obstajajo za to kakšni posebni premazi, barve?
Glede na to da praviš o obnovi cevi, bi jo verjetno obnovil po celotni dolžini, kar pomeni da imaš ali pa še boš imel odkopano po celotni dolžini trase od hiše do greznice?

Moj predlog: zamenjaj cev z novo PVC oranžno, taka kot se danes vgrajuje za fekalno kanalizacijo.

Tvoja cev je verjetno že res stara in slej ko prej jo bo treba zamenjat. Če imaš odkopano, naredi to sedaj. Od zunaj lahko ta stara res zgleda dobro, kaj je znotraj pa neveš. Če je bila nekako zaščitena, potem je so stene od zunaj verjetno res solidne, od znotraj je pa po mojem mnenju rjavina. Tako je bilo pri nas.

Se še enkrat ponavljam: jaz na tvojem mestu nebi niti razmišljal o zaščiti stare Smile Samo dobronameren nasvet, da ti ne bo treba čez 2, 5, 10 let še enkrat kopat ampak to narediš sedaj in imaš za "vedno".
Hvala za odgovor.

V bistvu gre za del stare cevi, ki je bila nekoč povezana v greznico, danes pa je prekinjena in prikljopljena na kanalizacijo (preko PVC cevi). Dolžina je cca 20 cm, del gre tudi skozi betonski pločnik, zato je ne nameravam menjat (vsaj naslednjih 10 let ne :-))

Razmišljal sem tudi, da bi jo kar obbetoniral, pa nisem prepričan ali cement dodatno razžira takšno cev?
če jo boš obbetoniral, boš pač imel - nekoč - betonsko cev, hkrati pa en "kubus" betona in zajebancijo pri kasnejšem ?? reševanju.

tudi armatura je v pločši čisto zraven in ni panike :wink:
Iskanje po temi