PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Izoliranje prezračevalnih cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Ravno sestavljam prezračevanje- instalacijo cevi nad spuščenim stropom. Predhodno sem uporabljal pocinkane cevi za meteorno vodo, sedaj pa imam spiro cevi. Predhodno sem vse dovodne cevi izoliral z armaflexom. Delo je precej zamudno in me zanima predvsem kako ste drugi izolirali te cevi?

lp
Primož
Verjetno misliš na toplotno izolacijo. Predvidevam, da je ta prostor nad stropom topel - morda še bolj kot je sama soba.
Sesalna cev naj bo nad spuščenim stropom izolirana, da se odsesani zrak še dodatno ne ogreva.
Vpihovalna cev pa naj ne bo izolirana, da se skozi ta topel prostor zrak še malo ogreje.

Drugače je, če je ta prostor nad stropom hladen.
Nimam časa - sem v penziji!
No jaz mislim ravno obratno, dovodno cev toplotno izolirati, saj bom v poletnem času pohlajeval in me je strah da bi zaradi višje temperature prostora (temperatura prostora 26 stopinj celzija) prišlo do kondenzacije na cevi. Odvodne cevi prezračevanja pa nisem izoliral. V zimskem času bo zrak za rekuperacijo dodatno ogret na 20 stopinj celzija.

Ali se motim?
Nisi rekel, da nameravaš poleti tudi hladiti vpihovani zrak. Tudi izmenjevalca toplote za pozimi nisi omenil. V tem primeru izoliraj obe cevi.
Nimam časa - sem v penziji!
Zakaj pa nisi uporabil predizoliranih cevi za ves razvod? Niso tako drage kot mogoče misliš, pa še tele probleme rešiš.

LP
Jaz sem uporabil spiro cevi fi100 in primerno armaflex izolacijo, ki sem jo samo nataknil na cevi. Spoje pa sem lepil z črnim ameriškim trakom.
Malo je problema pri kolenih in T kosih, tam se je treba malo potruditi.

no, pa lep dan.
sem tik pred izdelavo cevi za prezračevanje zato bom malo ukradel tole temo,
zanima me kje ste nabavljali cevi, kje so najugodnejse.
ali ste za vsako etažo peljali svoj dovod od rekuperatorja(če kakšen fi?) potem pa razvode po sobah (spek kakšen fi? )

lp
Odločiti se moraš s kakšnimi cevmi boš delal razvode (plastika, kovinske) in kakšen sistem razvoda boš uporabil (en vod, več pokončnih vodov, razvod z razdelilnimi boxi,itd).
Na netu je dovolj ponudnikov, od njih pa boš dobil tudi dovolj podatkov - prospektov.
Jaz imam majhno kubituro hiške in sem, kot sem že omenil uporabil spiro pocinkane cevi fi 100.
Na eni strani objekta sem z dvema pokončnima vodoma v oba nadstropja napeljal vpih svežega zraka (dnevna, hodniki). Na drugi strani pa prav tako z dvema pokončnima vodoma izvlek (kuhinja, kopalnica, spalnici). Vse cevi so pri meni fi 100 do rekuperatorja, na konceh pa ventili in filc vložki s katerimi bom dušil pretoke.

no, pa lep dan.
Iskanje po temi