PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talna klimatska naprava Daikin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OK, dobil ponudbo za GEH12AA - K3DNA1A za cca. 1k €, z montažo vred. Bo to v redu izbira za talno klimo?
Hvala iz neprijetno tople mansarde (28 °C). Smile
Koliko imate pa zdaj v mansardi? 28 je vrjetno v najvecji vrocini?
Kaksno imate izolacijo?
sassapo Napisal:Je pa jasno, da tudi najboljša naprava ne bo delovala optimalno, če ne bo pravilno izbrana in integrirana v prostor.
S tem je povedano vse. Seveda za tiste kateri hočejo razumeti.

PS @katodr- ne da nimam klime ima kar tri klime. Vse tri so stenske z A+++/ A+++. Pa ne govorim, da so moje ta naj ta bolše ampak govorim o slabosti enih in drugih. Na vsakomur pa je, da se sam odloči in s svojimi odločitvami sam živi.
mišek2014 Napisal:Koliko imate pa zdaj v mansardi? 28 je vrjetno v najvecji vrocini?
Kaksno imate izolacijo?

Izolacija 25 cm, zračni most, vse kar se da, so mojstri naredili pred 4 leti, ko smo na novo prekrivali.. Je pa nerodno, da so okna, balkon, vrata in vse steklene površine na zahod in jug, bajta pa stoji na vrhu hriba. Smile Ludo i nezaboravno, pozimi pa je toplo. Smile
Letos smo dosegli že 28 °C. Smile Doseženi rekord je 30°C, predlani poleti. Smile
Montiraj najprej zunanja senčila na vse izpostavljene steklene površine. Sicer boš za brezveze kupoval premočno napravo in kuril štrom.
Lp iz mansarde brez klime, slabih 22°C Smile
(od zunaj senčena okna, "samo" 20cm izolacije, ampak na 14cm betona...)
Pri nas v mansardi zdaj pride do 24 stopinj, pa se kuha, je to komplet stanovanje niso samo sobe zgoraj. so pa stene brez fasade se. Streha ima 30cm izolacije, oken na jug ni razen v kopalnici je stresno. ostala imajo pa rolete pa troslojne so 0,5 faktor.
problem bo kuhanje polet, ko znotraj grejes.
Ja, v taki mansardi (vsaj v kuhinjskem delu) je praktično obvezna klima. Pa dobra napa, ki se jo vestno uporablja, da takoj odvedeš vroč in vlažen zrak iznad štedilnika na prosto.
Od pecice se gre pa stalno mim. Pecica je kot kalorifer, nad vrati lepo toplo piha. Sam dobro pecica ne laufa vsak dan.
maslo12 Napisal:Letos smo dosegli že 28 °C. Smile Doseženi rekord je 30°C, predlani poleti. Smile
čakaj, da bo 41° kot julija 2013 pri nas :lol: (29° sem mel takrat v mansardi, recimo srednji prostori 24,5 spodaj v "kleti" (cca 1.20 je hiša v zemlji) in tam se je tudi kuhalo, pa nikoli več kot 22,5° ....že hecen občutek je, ko greš od spodaj proti vrhu ali obratno....seveda, zgoraj klima 24 ur dnevno na 27° in se je tisti teden nekako zdržalo.....je pa kot sem že napisal le par dni takih na sezono, če zunanje preko noči padejo pod 20° potem sploh ni problema, je pa potrebno malo discipline pri luftanju in spuščanju rolet....
...te dneve je tudi pri nas cca 23° v mansardi oz. enako kot v srednjih sprostorih....čisto spodaj: ha, skoraj bi trebalo zakurit :lol:
Bozgom, če že kopiraš Sassapotov prispevek, daj celega in ne le tisto, kar ti paše.
Sem šel gledat nazaj in nisem nikjer našel, da bi jaz hvalil edino talne klime znamke Daikin. Še enkrat na kratko: talna klima DA, stenska klima NE, kar se tiče pihanja, ne glede na znamko. To je edini smisel mojega pisanja. Torej sem sem napisal le to, kar je še potrdil Sassapo. Pri današnji izbiri bi zanesljivo kupil kaj cenejšega, česar takrat pač ni bilo mogoče dobiti.

O tvojih treh super klimah in nobenih tvojih osebnih izkušnjah z njimi, samo o tistih desetih!!! v enem prostoru kmečkega turizma, pa piši na forumu Biba leze...
1 2 3
Iskanje po temi