PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup nedokončane hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
papez46 Napisal::oops: Ja, ni čudno, da se že toliko časa prodaja!

Razen ob predpostavki, da v hiši živijo "pigmejci", mi nekako ne gre v kontekst VIŠINA prve etaže. Če sem prav štel - je 10 šar :? :roll: :o !.........

To je potem svetla višina 200cm + 9cm = 209cm, minus tlaki vsaj 10cm - 200cm?

Je pa očitno model naredil še eno etažo - tako, da je hiša dejansko P+M+M1! :lol: :lol:

Namesto normalnih P+M je sedaj "nadstandardnih" P+M+M1!

No morda pa je to - tisto "nekaj več"!

Če ne meriš v višino več kot 155 ali 165cm, potem nakup ni napačen! :roll: :lol:

Ja višino sem tudi sam opazil na ogledu hiše... nekak nizko mi je use izgledalo Big Grin se opravičujem za mojo nevednost ampak kaj si mislil z 10 šar ?? :oops:

Ja tisti +M1 naj bi bilo podstrešje wendar kot je sam razlagal se dajo gor narediti še dwe sobi in manjša kopalnica (ogledati si pa nisem mogel ker ni niti stopnišča do te etaže )

jaz osebno nisem opazil tisto ''nekaj več'' pri tej hiši razen cene!!

kaj potem odsvetuješ nakup te hiše ali kako??

hvala

Lp
A.
alen78,
torej v okolici pražarne?
Bom jutri šel na okoli in pogledal skozi okno. 8) Morda se bolje vidi kot s same slike. :wink:
Lep pozdrav
alen78 Napisal:Ja višino sem tudi sam opazil na ogledu hiše... nekak nizko mi je use izgledalo Big Grin se opravičujem za mojo nevednost ampak kaj si mislil z 10 šar ?? :oops:

10 vrst opeke - v višino. Običajno se zida 12 ali 13 "šar" in na to AB plošča. To pomeni da z kulturnimi tlaki ( izolacija + estrih + finalni pod ) prideš nekje na 240 do 245cm svetle višine bivalnih prostorov./color]

Ja tisti +M1 naj bi bilo podstrešje wendar kot je sam razlagal se dajo gor narediti še dwe sobi in manjša kopalnica (ogledati si pa nisem mogel ker ni niti stopnišča do te etaže )

[color=#BF0000]Če na hitro preko palca izračunam, je tudi v +M stojna višina v predelu slemena največ dobra 2m. Pa še to ob predpostavki, da je izolacija položena le med špirovci. Če je tako, potem je izolacije 16cm, kar pa je bistveno premalo in je lahko le "POD STANDARD" in ne nekaj več.

jaz osebno nisem opazil tisto ''nekaj več'' pri tej hiši razen cene!!

Očitno je "model", ko se je zidalo prišel na idejo - za kaj bi imel v špici 160cm nekoristne podstrehe - če pa imam lahko dve mansardi po 2m višine!

Za moje pojme je to neumnost. Na ta način je UNIČIL sicer spodobno hišo.

Če je njemu to "pasalo", pa 100% to ne ustreza komu drugemu, oziroma ne vem komu sploh bi.
Steno - tudi nosilno - če ti ne paše, lahko porušiš, pestaviš ali že kako predelaš. Plate dol dat in narediti normalne višine prostorov, pa se žal ne da več.

kaj potem odsvetuješ nakup te hiše ali kako??

Bi rekel da ja. Torej sam se ne bi odločil za nakup - vsaj ne za tako ceno. Še posebej, ker se mojih 186cm višine v prostorih visokih 200cm - ne počuti najbolje.

hvala

Lp
A.
Iz prve slike v oglasu se mi zdi, da je zidano z porothermom (kar nekako pojasni tisto "nadstandardno gradnjo"), ki je visok 23,8 cm + malta. Se pravi je šara visoka cca 25 cm kar ob 10ih šarah nanese 250 cm v skupno višino nadstropja.

Bo som16 oz. kdo drug povedal več ob ogledu.
@ som16
ja mal naprej od tropica če se pelješ proti šempetru na desni strani je hiša Smile ne moreš zgrešiti :wink:

@ papez46
fuull hvala da si tok potrpežljiv z mano pa mi odgovarjaš si mi vse lepo razložu hvala ti res Big Grin

zdej se mormo pa sam mal še doma poment pa tega ''modela'' še vprašat kko je to hišo kej gradil itd...

hvala

Lp
A.
2 metra v višino :lol:
alen78,
sem se ustavil in malce pogledal naoooookoli.
-Beton v redu zvibriran; nekaj "krast" ki jih je potrebno pred fasado dobro poštemat.
-Poševne horizontalne vezi izolirane z kombi ploščami; kako je tzaključek samega zidu ni videti.
-Šperovci klasične dimenzije (verjetno14/16, nisem mogel meriti); po opisanem potencialnega investitorja zna biti težavno izdelat primerno debelino toplotne izolacije pod streho.
-Nekaj klasičnih toplotnih mostov, predvsem okoli oken in vrat; pozorno bo potrebno izdelat topl. izolacijo na balkonu-notranja stran stropa v hiši.
Skozi žaluzije ni bilo opaziti da je spodaj dodana izolacija.
-Stene nisem plajbal, je pa kar v redu "vertikala".
-Malce je potrebno dodelat hidroizolacijo.
-Na strehi sta dva preloma, vidna z glavne ceste (Hofer trgovina).
Lep pozdrav
1 2
Iskanje po temi