30.3.2011 ob 22:57
Po sklepu o dedovanju z dne XXX, se vknjiži na delež osebe X in osebe Y služnostna pravica
dosmrtnega brezplačnega uživanja.
Zanima me, kaj to pomeni?
Naj povem da sta osebi x in y mejaša, parcela osebe X je nad parcelo osebe Y, do obeh vodi skupna cesta, ki je do 3/4 dolžine ceste v polovični lasti vsake. Zadnja četrtika pa je v e-prostoru označena kot del parcele osebe Y.
Glej sliko spodaj: Zadnji del ceste je vrisan kot del parcele osebe Y.
rjavo pobarvan del ceste pa je v polovični lasti osebe X in Y.
Zanima me, a to pomeni, da se oseba X lahko vozi samo po cesti do polovice svoje parcele, ali tisto zgoraj pomeni, da je preostanek ceste služnosten...?
In kaj se s to služnostjo zgodi, ko oseba umre ali pa lastnik postane nekdo drug?
HVALA!
dosmrtnega brezplačnega uživanja.
Zanima me, kaj to pomeni?
Naj povem da sta osebi x in y mejaša, parcela osebe X je nad parcelo osebe Y, do obeh vodi skupna cesta, ki je do 3/4 dolžine ceste v polovični lasti vsake. Zadnja četrtika pa je v e-prostoru označena kot del parcele osebe Y.
Glej sliko spodaj: Zadnji del ceste je vrisan kot del parcele osebe Y.
rjavo pobarvan del ceste pa je v polovični lasti osebe X in Y.
Zanima me, a to pomeni, da se oseba X lahko vozi samo po cesti do polovice svoje parcele, ali tisto zgoraj pomeni, da je preostanek ceste služnosten...?
In kaj se s to služnostjo zgodi, ko oseba umre ali pa lastnik postane nekdo drug?
HVALA!