PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nakup stanovanja v večstanovanjskem objektu - zavarovanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam kratko vprašanje. V primeru da kupim stanovanje v novem večstanovanjskem objektu. Če se ne motim, obstaja nek skupni fond za popravila. Obstaja kaj takšnega tudi pri zavarovanju za primer naravnih nesreč?

Kaj se zgodi v primeru potresa in se stavbe "sesuje"? A mi ostane kaj vrednosti ali praktično nič?
zavarujes ga pri zavarovalnici, ce bos pa hipotekarni puf vzel, pa ze sama banka zahteva zavarovanje stanovanja
Ostane ti solastni delez na zemljiscu in puf.
Prvi zadevi se rece rezervni sklad in mislim da je obvezen pri blokih(visina polaganja pa ne).
Stavbo lahko ugodno zavaruje upravnik. Vprasaj njega. Tudi upravnika mora imeti blok.
Hanzi Napisal:Prvi zadevi se rece rezervni sklad in mislim da je obvezen pri blokih(visina polaganja pa ne).
Stavbo lahko ugodno zavaruje upravnik. Vprasaj njega. Tudi upravnika mora imeti blok.

Min znesek vplačila v rezervni sklad je določen z zakonom glede na starost stavbe (pa po kvadraturi stanovanja se plačuje), lahko pa ga lastniki po želji povečajo. Mislim pa, da za nove stavbe se nekje 10 let ne plačuje v rezervni sklad - ni obvezno, če se ne motim.
V blokih imajo ali skupinsko zavarovanje stavbe za primer poplave, potresa, požara - pač kar izberejo, lahko pa tudi ti v svoji polici za svoje stanovanje zavaruješ še skupne dele - če se kaj zgodi, pač dobiš zavarovalnino v višini svojega deleža na skupnih delih. Pri nas blok plačuje samo protipožarno, ampak jaz imam polico za svoj delež na skupnih delih (še za druge škodne primere, ne samo za požar). Če bi imeli poplavo v kleti, bi recimo ostali stanovalci morali škodo kriti iz svojega žepa, meni bi jo pa (oziroma naj bi) krila zavarovalnica.
Iskanje po temi