PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave centralno sesanje pomoč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rad bi razpeljal cevi po novogradnji pa me zanima kje kupiti cevi..kako jih razpeljati, zlepiti, optimalna postavitev itd.
Kje kupiri sesalec , kakšen ..seveda ugodno.
Je to kdo sam delal, koliko to stane?
hvala
Pozdravljen,

jaz bom verjetno kupil pri VACSI, kjer imajo možnost, da si material kupiš in vse sam narediš. Kolikor sem se pogovarjal naj bi zadeva bila kar enostavna, navodila pa pošljejo zraven.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.centralni-sesalni-sistemi.vacsi.si/">http://www.centralni-sesalni-sistemi.vacsi.si/</a><!-- m -->

LP

Boštjan
Cevi pri vasciju imajo res tako ceno, ker je od oka pol cenejša kot pri drugih ponudnikih? Ali pa se mi samo zdi?

Cev PVC antistatična fi 50 mm (L=2,15m) je 2,90 EUR? Ali je to na meter?

Tle bi lahko tudi kakšno rekli na temo kosovnice - ker kit komplet, ki ga ponujajo razni ponudbi, je splošen in ti verjetno ali kaj zmanjka ali ti pa kaj ostane.

Za primerjavo evo moje ponudbe izpred parih dni:

Npr
- podometna doza je 6 EUR (ponudnika lahko pošljem lahko na zs)
- odcep 45 st. ...2,60
- cev 2m je 4 EUR - zato sprašujem zgoraj?, v ponudbi jih je 20
- spojke 45 st. po 0,80 EUR
- 250 ml lepila, kar vsi ponujajo, kot je razumeti, pa je to enih 200 ml preveč in bi bil dovolj 60 ml,
- el. kabel po 0,30 EUR
- dodaten material 20 EUR,
- koleno 45.. 1,20 EUR

skupaj govorimo o nekaj čez 300 EUR za te zadeve.

Še nekdo naj razloži, zakaj morajo biti antistatične - ker statične se zagotovo razno tako razelektrijo ali pa bi se dalo kovinsko objemko ob vhodu v cev skupaj z žico, ki bi npr. bila ozemeljena glede na to, da gre že itak pvc cev za žice za stikala ob ceveh.

Razelektritev je potrebna na dozi, da ne strese žene, ko priključi cev.
Nekje na forumu sem bral da je nekdo kupoval še mnogo ceneje..ne vem zdej kje to najti tu gor.
Pozdravljeni,

antistratične naj bi bile zato, ker se na te manj lovi umazanija in se potem te cevi naj ne bi zamašile, čeprav sem že tudi slišal, da so se, vendar so imeli v tem primeru kolena 90 stopinj in sesalec na podstrešju. V tem primeru je sesalcu zmanjaklo moči in je potem smeti spustil do prvega kolena.

Se pa zadeva da očistiti.

Lp

Boštjan
urs Napisal:Cevi pri vasciju imajo res tako ceno, ker je od oka pol cenejša kot pri drugih ponudnikih? Ali pa se mi samo zdi?

Cev PVC antistatična fi 50 mm (L=2,15m) je 2,90 EUR? Ali je to na meter?

Tle bi lahko tudi kakšno rekli na temo kosovnice - ker kit komplet, ki ga ponujajo razni ponudbi, je splošen in ti verjetno ali kaj zmanjka ali ti pa kaj ostane.

Za primerjavo evo moje ponudbe izpred parih dni:

Npr
- podometna doza je 6 EUR (ponudnika lahko pošljem lahko na zs)
- odcep 45 st. ...2,60
- cev 2m je 4 EUR - zato sprašujem zgoraj?, v ponudbi jih je 20
- spojke 45 st. po 0,80 EUR
- 250 ml lepila, kar vsi ponujajo, kot je razumeti, pa je to enih 200 ml preveč in bi bil dovolj 60 ml,
- el. kabel po 0,30 EUR
- dodaten material 20 EUR,
- koleno 45.. 1,20 EUR

skupaj govorimo o nekaj čez 300 EUR za te zadeve.

Še nekdo naj razloži, zakaj morajo biti antistatične - ker statične se zagotovo razno tako razelektrijo ali pa bi se dalo kovinsko objemko ob vhodu v cev skupaj z žico, ki bi npr. bila ozemeljena glede na to, da gre že itak pvc cev za žice za stikala ob ceveh.

Razelektritev je potrebna na dozi, da ne strese žene, ko priključi cev.

da ne strese žene ....al pa če je ne daš ozemljit...hi hi
:lol:

jest bom itak ozemljil kar pri mašini v kleti...direkt na dozo.
tudi jaz vedno bolj razmišljam da bi dal kar kanalizacijske navadne cevi ?? ima kdo narejeno z tem? ali je bolje narediti z antistatičnimi ? koliko vtičnic ste planirali, ali ste dali v vsako sobo svojo? urs daj napiši kje si kupil cevi .

Nisem še nič kupil. Če pa bom, bom pri zgornjih, kjer naročiš kot v spletni trgovini ali pa bom ugradil navadne kanalizacijske cevi - k zadnjemu se še najbolj nagibam. Si moram najprej narediti kosovnico. Malo splanirati, kaj se rabi od oka. Cevi rabim že enih pol manj, kot mi piše v ponudbi npr. Imajo pa na zgornjem linku kar drage doze.
je pa bilo že kar nekaj napisanega okoli css vendar nekako ne morem razbrati kje najugodneje do cevi. vsak pač hvali svoje Smile
jaz sem jih najceneje našel pri Arhitecti, kjer so cene namenskih cevi za CSS skoraj enake kot navadne odtočne. Za 7 vtičnic in razvod po treh etažah (250m2) sem plačal pribl. 120€ za cevi. Če bi prej vedel, da jih je tako enostavno položiti, bi ne naročil izvedbe. No ja, saj niti ni bilo pretirano drago. okrog 200€.

Sicer pa imajo Arhtitektini podizvajalci ceno pribl. 50€/vtičnico, skupaj z materialom (cevi, doze)
zelenec ali so ti prišli sami na izmero ali si moral material sam popisat ? recimo če bi zadevo delal v samogradnji cevi pa kupil pri njih .
zelenec Napisal:jaz sem jih najceneje našel pri Arhitecti, kjer so cene namenskih cevi za CSS skoraj enake kot navadne odtočne. Za 7 vtičnic in razvod po treh etažah (250m2) sem plačal pribl. 120€ za cevi. Če bi prej vedel, da jih je tako enostavno položiti, bi ne naročil izvedbe. No ja, saj niti ni bilo pretirano drago. okrog 200€.

Sicer pa imajo Arhtitektini podizvajalci ceno pribl. 50€/vtičnico, skupaj z materialom (cevi, doze)

No ja, njihova ločena ponudba za cevi, kolena itd. je cca 350 EUR za 6 vtičnic.

Brez dela, da se razumemo.

Iz [url]httpunichr("58")//ezinearticlesunichr("46")com/?Install-a-Central-Vacuum-System-Using-Plumbing-Schedule-40-PVC-Pipe&id=5648705[/url] je razumeti, da so navadne cevi ok.

Mi je pa tudi arhitekta v ponudbo napisala cca 2x preveč cevi. Gre pač za pavšalen paket, tu ni kaj.

Eh, se moram spraviti in narisati shemo, potem bo vse lažje....
cardynal Napisal:zelenec ali so ti prišli sami na izmero ali si moral material sam popisat ? recimo če bi zadevo delal v samogradnji cevi pa kupil pri njih .
Poslal sem jim tlorise iz projekta. Vrisali so mi mesta, kjer bi bile vtičnice, jaz sem se z njihovimi predlogi strinjal, ponudba za cevi, fazonske kose in doze je znašala pribl. 120€.
Mi nimamo velike hiše, zato se je mož lotil sam zadeve.Uporabil je vodovodne cevi fi 50 antistatične, vse ostale podometne in nadometne štekerje,gibljivo cev in zbiralnik pa je kupil v Omegi- Gor.Radgona.Cev za sesanje je 6m, v vsaki etaži imamo eno vtičnico, zbiralnik pa v pritličju v špajzi.Sistem deluje brezhibno že deset let. Nikoli nebi imela več navadnega sesalca.
Iskanje po temi