Objave: 227
Teme: 31
Ocena:
0
Zanima me kako je z gradbeništvom pozimi. Namreč imava malo sile in rada bi izvedla izkope in izdelala revizijske jaske za kanalizacijo se pred pomladjo. Treba bi bilo izdelat izkop, zasut in betonirat. Zunaj pa -1, ponoči -10. A to gre sedaj v tem zimskem casu?
Objave: 20
Teme: 4
Ocena:
0
Meni so lani med božičem in novim letom delali temeljno ploščo. V beton so mešali glizantin, oz. nekaj proti zmrzali. Pravijo, da ni problema s tem.
Objave: 1599
Teme: 16
Ocena:
0
Da se razumemo vse se da.
Problem je ko se povečajo stroški.
1. Za izkop no problem
2. Zasip ??, vgrajeval boš zmrznjen materijal, kaj bo pa potem ko se vse odtali.
3. Betoniranje. Za jaške imaš absolutno premajhno lastno maso betona in ti bo brez dodatnega gretja ob predhodnem pokrivanju šlo v maloro.
Beton mora imeti minimalno teoretično "by the book" vsaj 12 st.C, praktično pa se lahko igraš brez večjega rizika še pri 8 st. C.
Z raznimi "antifrizi" imam osebno slabe izkušnje.
Objave: 213
Teme: 3
Ocena:
0
Naredite izkop, naredite šolngo za jaške, potem pa zalijte, ko se bo kakšna primerna temperatura pokazala (dva, tri dni malo nad nulo). Zasipanje traja eno celo dopoldne, tako da s tem ne boste čisto nič prihiteli. Zmrznjen material tlačit je bolj kot ne brez veze, ko se odtaja, imaš močvirje.
Objave: 227
Teme: 31
Ocena:
0
Hvala za izkusnje,
zasutje ne vem ce me toliko moti (tudi posedanje ne), ker teren bo tako ali tako se nekaj casa miroval in se bo zaradi vsega prekopavanja še marsikje nastala luknja.
Sam sicer postopka izdelave kanalizacije ne poznam, ampak od betoniranja si predstavljam, da je samo zalivanje betonskega jaska (fi 60, 80 in 100) na dnu (cca 50 in vec pod zemljo). Seveda se lahko to takoj ko beton malo otrdi zasuje oz pokrije z pvcjem. Ne vem pa kako se montira pokrov, ali je potrebno tega tudi kaj betonirati, ali se ga samo postavi.
Sem pa malo iskal po googlu in najdu, da se lahko betonira do -10 (po tej stevilki nic ne pomaga vec), pri 0 pa cisto normalno, samo da je potrebno mesati beton z toplo vodo in malo vec cementa - beton bomo doma sami mesali s peskom in cementom - ker ga res nebi smelo bit veliko.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Takole se zaradi rokov potem zida mimo nasvetov in priporočil proizvajalcev. Betoniranje pri -17 je pa kratko malo igranje......