PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nakup kaminske peči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predvsem naj ti bo všeč ...... pa ne preveč močen
Zdaj kar sem prebiral, ali bo treba nardit vhod v dimnik na vrhu? Ker vecina kaminov ima na vrhu izhod
Kar sem sedaj gledal, so vse nekam ful močne (8KW in naprej), kar se meni zdi malce preveč, za mojih cca 40m2...
Kolikor se vidi iz slike, je priklop na dimnik precej nizko.. mislim, da bo potrebno preboj v dimnik narediti višje, pa tudi boljše bi bilo tako, saj tudi dimna cev da kar nekaj toplote..
Preboj lahko narediš sam, ni ne vem kako zahteven poseg..
Izbira kamina - tako kot je nekdo že napisal, nabavi kar ti je všeč Smile Jaz sem nabavil kar v obiju (cca 350€) in sem zaenkrat zelo zadovoljen. Grejem spodnjo etažo hiše (cca 60m2) in to sezono nisem porabil še niti litra kurilnega olja. V stanovanju je prijetno toplo, res pa je, da niha temperatura, torej ko kuriš imaš lahko 30 stopinj, zjutraj pa 18... Tudi jaz sem postavil kaminsko peč v dnevno sobo, ki je pa ločena od kuhinje in jedilnice. Dogajalo se je, da je bilo potem v dnevni sobi prevroče, v kuhinji jedilnici pa hladno. Problem sem rešil tako, da sem med dnevno sobo in kuhinjo naredil preboj skozi steno in vgradil cevni ventilator (strošek cca 25 €). Sedaj je toplota lepše razporejena po stanovanju..
Montaža kamina ni zahtevna stvar, je pa lahko zelo draga, če ti dela to kakšno podjetje (meni so pri enem podjetju v ponudbi napisali montaža kamina 150€ - brez preboja v dimnik, kar bi stalo še 1x toliko.. za ta denar sem že skoraj dobil kamin!).
Preden pa začneš karkoli delati, bi pa svetoval, da ti pride zadevo najprej pogledat dimnikar. Sam sem tudi tako naredil in sem bil miren, da bo vse ok... Aja, pa ne glede na zakon, zaradi sebe, nabavi detektor ogljikovega monoksida! Nikoli ne veš...
Previdno z montažo v lastni režiji :!: Če zadeva ni pravilno montirana lahko pride do zastrupitve ali pa še kaj več.
Pozdrav,
Iscem kamin za priklop zadaj (odprtino mam cca 60cm nad tlemi. Vem da je boljse met na visje, ampak kamin bo bolj ko ne v uporabi za obcasno...posebnih priloznostih, glavno ogrevanje mam z elektriko... sem gledal pa vecinoma so na vrhu za priklop... jekdo nabavil in ve kje za priklop z zadnje strani?
Pozdravljeni

V kratkem imam namen zamenjati dotrajano kaminsko peč za ogrevanje delavnice .
Zanima me ali kdo pozna peči Guča?

[url]httpunichr("58")//iklunichr("46")rs/proizvod/21/iskra[/url]
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/kamini-drva/guca-kaminska-pec-iskra[/url]

Oziroma kaj priporočate v cenovnem rangu 300-400€?
Omenjena peč mi je všeč, ker je litoželezna - zdajšnjo pločevinasto je po 5ih sezonah pošteno prežgalo in prekrivilo.
1 2 3 4
Iskanje po temi