Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Vseeno bolje zunaj, pokrita, ker so na prepihu.
Bom zmeril svoja bukova drva, me res zanima vlaznost (od marca zlozena pod kozolcem) in primerjal se z lanskimi (hrastovimi).
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Za zunaj velja samo če so konkretno pokrita, z orenk napuščem.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Ja seveda morajo biti pokrita.
Objave: 62
Teme: 2
Ocena:
0
Če prav zastopim,potem s kakšnim ravlaževalcem zraka v prostoru,ne bi dosegel ničesar--tudi daljnoročno.Potreben je prepih,ter,da so drva nekje pod streho ali pokrita.Sonce tudi ni neki hud faktor...prepih to je to :-)
Bom pa danes v tem merilniku vlage,še baterije zamenjal--mogoče ga pa to mal matra.
Hvala za nasvete.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Dolgoročno ja, ko bo zunaj mraz in boste začeli kuriti. Takrat bo vlaga v prostoru precej padla. Vseeno pa ni smiselno drva kopičiti v bajti, že zaradi prostora. Pa še razni vijačniki se zbudijo na toplem in vam bodo drva začela "šumeti", prostor pa obletavati žuželčjad....
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Z razvlažilcem se ne suši drv ker... porabiš več elektrike kot "prihraniš" s drvi...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
So tiste napravice ki jih pocen kupiš naprimer v Lidlu kar v redu za tovrten mrčes, je pa treba imeti okno na kip da ima ta golazen kam iti. Sprobano pri meni.
Objave: 62
Teme: 2
Ocena:
0
Po menjavi baterij v merilniku vlage,so drva zopet dobila prvotno vlago 10--15% :wink: :oops:
Verjetno,so bile stare baterije ravno na meji,da ni bilo opozorila za slabe baterije.
lp
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Se mi je zdelo, ker da se drva naberejo toliko vlage, potem bi morala zadeva nekako "kondenzirati"