Objave: 194
Teme: 24
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Če ta tema že kje obstaja se opravičujem, ker je nisem našel.
Moje vprašanje je sledeče, v lokacijski informaciji ki jo imam za mojo parcelo piše:
Varovalni pasovi objektov.......
- vrsta varovalnega pasu: Varovalni pas zbirne mestne ceste,
- širina varovalnega pasu: 10m merjeno od zunanjega roba ceste
Delež površine parcele, ki leži na območju varovalnega pasu je 62%.
Kaj to pomeni?
Parcela je tretirana kot stavbeno zemljišče redke pozidave.
Objave: 67
Teme: 1
Ocena:
0
V moji LI je podobno pisalo za zbirno vaško pot.
10m pa je skoraj pol parcele
Potem sem moral narediti idejni projekt (arhitekta seveda drago plačal), da so mi dovolili gradnjo. Če bi s temi izkušnjami še enkrat delal, bi že sam skiciral situacijo in malo poenostavljeno razrešil zadevo.
V zadnjih pogojih, ki sem jih dobil od občine (upravljalec ceste) je bilo zapisano, da lahko gradim 5m stran od roba asfaltiranega cestišča, ne smem pa z nobenimi objekti ali zasaditvami ovirati pregleda v križišču (ja, na dveh straneh mejim na cesto).
Predlagam, da greš do avtorja LI in se pogovoriš o opcijah; lahko tudi do upravljalca cest stopiš, pa vidiš, kako je v praksi.
Objave: 194
Teme: 24
Ocena:
0
Velja za isto temo, kaj pa to v praksi pomeni, 10m merjeno od zunanjega roba cestnega sveta.
Objave: 553
Teme: 2
Ocena:
0
Vsako cestišče ima svojo zemljiško parcelo po kateri poteka. To je cestni svet. Odmiki se merijo od meje zemljiške parcele, razen, če je napisano npr. 7m od utrjenega cestišča ali 5m od pločnika - cestišče in pločnik sta izvedena objekta, cestni svet=zemljiška parcela pa je zemljišče namenjeno cestišču, (pločniku), jarku za odvonjavanje cestišča,...
V varovalnem pasu javne infrastrukture, kamor sodi tudi cesta, je gradnja objektov dovoljena le pod pogoji pristojnega lastnika in upravljalca predmetne infrastrukture.
Možnost in pogoje gradnje se pridobi na osnovi izdelane idejne zasnove (IDZ), ki se jo vloži pri pristojnem soglasodajalcu kot vlogo za izdajo projektnih pogojev. V idejni zasnovi se prikaže in opiše želeno pozicijo objekta. Iz izdanih projektnih pogojev je potem razvidno ali je gradnja v varovalnem pasu možna in pod kakšnimi pogoji ali pa spolh ni dovoljena.
Objave: 241
Teme: 16
Ocena:
0
Seveda ima Sreča prav. Posegi pod pogoji upravljalca, ki so odvisni od lokacije tvoje parcele.
Eventuelno boš najbrž rabil gradbeno dovoljenje.