PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Kdaj komunalno opremljena parcela

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imamo sledečo situacijo: 3 sosednje parcele je kupil investitor, ena pa je moja (od fizične osebe). Za izgradnjo ceste in komunalne infrastrukture se je obvezal investitor. Pripravlja se podpis pogodbe o opremljanju med investitorjem in občino ter predaja garancije za dobro izvedbo del občini. Na podlagi tega bodo parcele investitorja komunalno opremljene in bo lahko začel z pridobivanjem GD.
Kaj pa moja parcela? Kdaj lahko jaz zaprosim za GD? Po navedbah občine Škofljica namreč ni dovolj, da prejme garancijo o dobri izvedbi del, temveč zahteva, da je cesta že v večini zgrajena?
A ima kdo podobne izkušnje?

Lp,
Helena
katera je vaša, verjetno zadnja/najlepša? v pogodbo o opremljanju naj vrine tudi vašo, če ste z njim še v ekonomskem razmerju. dostopna služnost je verjetno že vložena...?
Za GD lahko zaprosite danes in po potrebi tudi vi zahtevate pog. o opr. pogajajte se za razliko komunalnih prispevkov. zahtevajte priključke (vloga) - po plačilu komunalcev so jih dolžni pripeljat do vaših odjemnih mest. skratka nič jim delat na svoje stroške.

lp
Iskanje po temi