PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Lokacijska informacija - spremembe prostorskega plana

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Če prav razumem  velja lokacijska informacija do potrditve prostorskega plana. Vem, da bodo do konca leta za občino, kjer kupujem parcelo, sprejete spremembe prostorskega plana.
Na občini mi ne želijo niti povedati ali je za konkretno parcelo vložen predlog za spremembo namembnosti. „Bila je javna razgrnitev, sedaj tega ne moremo več povedati.“

Ali bi mi to bili dolžni povedati?

Če lokacijska informacija velja do spremembe, kako naj bom potem prepričan, da bom dobil gradbeno dovoljenje? Soglasja in podobne traja minimalno en mesec, kdaj bo plan sprejet pa nihče ne ve.

lp, Dušan
Lokacijska informacija nima neke posebne veljavnosti. LI v bistvu navaja le trenutno veljavne prostorske akte. Ergo, če se prostorski akti spremenijo, se spremeni tudi LI.

Vseskupaj pomeni, da ko vložiš projekt za GD na upravno enoto, mora biti skladen s trenutno veljavnim prostorskim aktom, ne glede na to, na podlagi katerega prostorskega akta si projektno dokumentacijo začel izdelovati. Prostorski akti navadno sicer imajo neko prehodno obdobje, ni pa nujno (Ljubljanski IPN svoje čase v osnutku tega ni imel in zato so bile kar burne reakcije).

Če imaš to nesrečo, da se vmes prostorski akt spremeni in tvoj projekt ni več skladen z njim, bo potrebno projekt popraviti.
Citat:Ali bi mi to bili dolžni povedati?
Da, ker gre za tvojo parcelo. Če ne drugače, jim daj zahtevo za informacijo javnega značaja.
Iskanje po temi