PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja PRAVNO MNENJE-NUJNO !!!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

čisto te zastopim da si sedaj besen , kajti prodajalec te je dobesedno nategnil.

Vendar pa si vseeno sam kriv , kajti tako kot so ti povedali, mi ni jasno kako si lahko
tako naiven in nisi šel sam na občino zaprositi za izdajo LI , katero lahko pridobiš
kljub temu da nisi lastnik dotične zemlje(parcele),res je da stane 17 EUR.

Za primer : Sam sem v iskanju parcele oz sem jo že našel , sem pa pregledal več kot 40 parcel in tudi zapravil (200 EUR ) samo za te LI.

Pa brez zamere, pam da boš uspel zrihtati problem , vso srečo.

LP,Matevž
Lepo pozdravljeni!
Mene pa zanima, če res obstaja možnost, da se izogneš soglasjem sosedov za odmik s tem, da parcelo razparceliraš, napr. za 1 m po dolžini, kjer želiš manjši odmik, gradbeno dokumentacijo narediš za gradnjo na sosednji parceli, sam sebi pa odobriš manjši odmik od 4m. S tem pridobiš napr. 3 m. To naj bi se uporabilo v primeru, da se s sosedom ne moreš ali ne želiš pogajati, pa tudi, če je na sosednji parceli več ali veliko lastnikov, ki bi ti z veseljem povzročali težave. Trenutno čakamo geodete, da nam pridejo parcelo zakoličiti, pa bi morda hkrati opravili še to.
OKoli leta 1910 so parcelo razdelili in prodali. ena meja naj bi bila obstoječa (napisano v pogodbi) cesta ki bi ostala v lasti prodajalca.
leta 1986 so to "prodano" parcelo naprej razpercalirali.takrat so mejo postavili na "sredo ceste".
to smo izvedeli šele sedaj. O tem nismo vedeli nič niti eni niti drugi lastniki (je pa res da sta oba prednika ki sta leta 86 to delala že pokojna).
Ker vsaj mi kot oškodovanci sumimo da so takrat tisto polovico ceste nekako "izsilili od starejšega lastnika (ker se mu pač ni dalo ukvarjat s sodiščem), me zanima če lahko to mejo prestavimo nazaj na rob ceste.
iz leta 86 obstaja zapisnik o ureditvi meje(po katerem pa se meja ni vrisala v kataster, vsaj zdi mi), iz leta 1910 pa pogodba, če ne drugje pa kje na ZK.
1 2 3 4
Iskanje po temi