Objave: 1061
Teme: 97
Ocena:
0
Rabim info:
- v bloku je centralno ogrevanje, kalometri so nameščeni. Se lahko plačuje ogrevanje po mesečni porabi ali je to letni pavšal? (ker bomo naredili popis, me zanima kje je števec)
- stroške (vodo, smeti...) dobim iz strani upravljalca, katero v celoti plačam (ne vem ali so tukaj dodane tudi kakšne postavke o morebitni investiciji v blok -streha, fasada...)?
Hvala za odgovore!
Objave: 1673
Teme: 129
Ocena:
0
Centralno ogrevanje (topla voda) se plačuje po porabi, zato so števci.
V stroške s strani upravljalca je všet tudi prispevek v rezervni sklad. Tega stroška ni, če je blok star do 3 leta.
Ocena:
0
Hvala za odgovor. Najbolj me skrbi rezervni sklad, katerega je dolžan plačevati lastnik stanovanja in ne najemnik. Torej kako bi bilo najbolj enostavno, naj od najemnine odbijem rezervni sklad in plačam najemodajalcu? Blok je iz leta 80, v kakšnem znesku pa se okvirno giblje (brez ekstremnih dogodkov oz. popravil)? Ter kaj vse je zajeto na položnici od oskrbovalca (rtv, voda, ogrevanje, rez. sklad, komunala...)?
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Pa naj ti pokaže kakšno položnico - itak MORA biti specificirano (zakon o varstvu potrošnikov). Pri nas je vseh stroškov za cca 120€ + rezervi sklad...
višina sredstev, ki grejo v rezervni sklad dogovor stanovalcev. Pri nas je to 11,45€, kar pomeni, da bomo obnovo fasade dočakali čez približno 35 let.
Ocena:
0
Bom rekel za kakšno položnico, vendar se je včasih treba malo prej pripraviti...da takoj udariš...(sem mislil da so to kakšni večji stroški).
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
kako veliko stanovanje?
ogrevanje preko toplovoda?
Stroški od 50 evrov navzgor (za garsonjero).
rezervni sklad je za 32 veliko garsonjero nekaj čez 6 evrov.
Je pa res da naj bi to plačeval lastnik. Problem je v tem da pridejo stroški in upravnik na isti položnici. Ne vem pa če se da ločit.
Najbolje se je zmenit da vse plačuje najemnik, r.sklad pa se odbije od najemnine ali podobno.