Objave: 151
Teme: 29
Ocena:
0
Hm - priznam, malo čudno vprašanje.
Ob hiši sta dve parceli, eno v lasti Sklada kmetijskih zemljiš in gozdov, drugo v lasti občine. Opredeljeni sta kot sadovnjak.
Sem interesent za nakup ene izmed obeh parcel (vseeno katere), a ne poznam niti orientaciojske cene.
Na Skladu in na občini kjer sem se poskušal pozanimati o ceni m2, a se zaposleni ne želijo niti prav pogovarjati, jaz bi pa rad vseeno kupil nekaj zemlje okoli hiše (nad hišo sta tudi še parceli v lasti zasebnikov) - a če bi se rad s komerkoli pogajal rabim vsaj "neko" ceno.
Za zemljo Sklad oz. občina sploh ne skrbi, tako da očitno zemlje ne rabiijo :evil:
Končno vprašanje: kje za tovrstno zemljišče (nezazidljiv breg) izvedeti približno vrednost m2 ?
Nepremičninskih agencije že ne, saj gre za teren, ki se ga ne da pozidati ...
Zelo enostavno: poglej si na spletu je evidenca poslov vseh nepremičnin, tam poglej po koliko so se sklepali posli v tvoji okolici (to je tržna orientacijska vrednost)
Drugo je lahko vprašaš cenilca recimo da ti naredi cenitev, ki je izhodišče za pogajanje s SKZ oz. občino. Tretja možnost je da vprašaš na davčni, koliko oni ocenjujejo oz. od katere vrednosti obračunavajo davek (če napišeš manj, potem spet s cenilcem dokazuješ da je vredno manj).
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
Za "orientacijo", preveri še javne objave za objavo kmetijskih zemljišč na svoji UE!
Dostop je možen tudi preko spleta!
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
Če sta sosednji parceli ena od sklada, druga od občine, je njuna NAMENSKA najverjetneje različna (občine so namreč lahko pridobile v svojo last vse stavbne parcele na svojem območju). Podatek o namenski rabi dobiš na vaši občini, na oddelku za okolje in prostor. Raba sadovnjak je dejanska, sedanja raba (oz. glede na napisano raba v preteklosti).
Če si resen interesent, jim ponudbe pošlji pisno, ti bodo pristojni bolj verjetno odgovorili, za kakšno ceno in druge pogoje so pripravljeni prodajati. Vse ostalo pa so ti že napisali predhodniki.
Ocena:
0
Hvala za vse dobre namige.
Sploh nisem vedel, da obstaja tak register:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://prostor3.gov.si/ETN-JV/">http://prostor3.gov.si/ETN-JV/</a><!-- m -->
Podatki so žal kumulativni (ali pa ne znam uporabljati vseh funkcij portala :lol: ), tako, da se v mojem primeru za želeno k.o. samo vidi, da je bila neka parcela prodana za 750 €, ne pa tudi kako velika je.
Hvala!
Ocena:
0
... in potem najdel na strani upravne enote ceno SKZG (dober € za m2) za podobno parcelo.
Pri dotični prodaji piše "Kupec nosi strošek cenitve v višini 25 €."
Gre za (samoo)cenitev s strani SKZG ali je mišlen čisto običajen uraden cenilec (sprašujem tiste, ki imajo s tem kaj izkušenj)?
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
Merkur, če v portalu prostor uporabiš ikono 'puščica z vprašajem' (prva v levem stolpcu), in nato klikneš na določen krogec na karti, se ti na desni odpre okno, kjer vidiš podrobnosti - torej ceno IN velikost parcele, pa si preračunaš ceno na m2.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Živijo,
jaz pa imam tudi eno takšno vprašanje:
ob naši parceli je označena del parcele kot javno dobro, je poleg ceste in je pravzaprav en kos
njive... Se gre za cca 100-150 m2.... Meni bi zelo mikalo da bi si tam uredil gazažo in eno škarpo zazidal... Aja, lokacija Sečovlje, občina Piran....
Ali mi zna kdo povedat kje naj se obrnem če bi želel odkupit to parcelo in koliko je cca vrednost na m2 za nezazidljivo parcelo?
Obrnit se moraš na občino - pri čemer verjetno ne bo uspeha, ker moajo ukiniti status javnega dobra in potem lahko upaš na prodajo.