Objave: 23
Teme: 0
Ocena:
0
Toplotna črpalka samo za toplo vodo ob predpostavki, da ne polnite banj in bazenov npr. kot pri nas 4 članksa družina tuširamo se vsak dan se ne izplača !
Pri nas 80l elektro bojler ok vsi ostali aparati novi (skrinja, indukcija, pralni stroj, pomivalni stroj, sušilni stro T.Č -tukaj je računica ta dela pri nas 5x na teden po 2-3 ure) položnica 52 eur. Od tega elektro bojler dela 2h v 24urah.Če to pomnožimo je grelec 2kw x 2 ure dnevno 4kwh na dan pa pomnožimo s 30 je to 120kwh (12 eur/mes. ) Na lleto če odštejem še dopuste 120 eur. Rabimo več kot 10let da dobimo samo investicijo T.Č vemo pa da tudi TČ nekaj porabi. V tem času pa je potrebno tudi že kaj vložiti v T;Č medtem ko pri elektro grelcu samo 12 -25 eur. Samo v razmislek.
Zdaj pa računajte vsak po svoje !
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Ampak Energetik, realno dodaten strošek ni le 300l bojler za 700€ ane....z montažo in potrebnim materialom si verjamem da na 1k€ ali še kaj več. Sam sem 120l el. bojler imel, ker sem ga kupil leto pred tč, tako da sem na podlagi tega gledal na vložek. Zanemarljiv mi tudi ni prostor v pralnici/kurilnici, kar je še en minus pri 300l + tč se ukvarja zgolj z ogrevanjem hiše, kar je mogoče nek plus pri življenjski dobi naprave (pol leta tč počiva)..
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
K temu dodaj prekrmilni ventil, tipalo, odzračevanje izmenjevalnika in povezovalni material. Si brez montaže skoraj na 1k€.
Poleg tega imajo nekatere TČ zrak voda precej slab izkoristek pri gretju sanitarne vode, pa tudi bojler večje površine ima večje toplotne izgube.
Pri majhni porabi tople vode se v nekaterih primerih investicija nikoli ne povrne in je dejansko navaden 80L elektro bojler najboljša rešitev.
Seveda se tehnica z višanjem porabe tople vode in kvalitetnejše TČ nagiba na stran višje investicije, pri nadpovprečni porabi sanitarne vode je lahko tudi presenetljivo hitro povrnjena.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
No ja, vse to je že vsebovala notranja enota TČ. Monterja sta dodala le 3m bakrene cevi in par fitingov. Ostali priklop pa je enak kot pri el.bojlerju. Ki ga seveda prej nisem imel, saj je bila novogradnja.
Sicer pa - da bi gledal notri navaden bojler, medtem ko bi zunaj spala TČ?
Objave: 15
Teme: 0
Ocena:
0
BABY BOOM, kako si zadovoljen s termo shopom? tudi mi razmišljamo, da bi montirali tč, pa me zanima če se splača it v tako investicijo?[/quote]
vsekakor se splača iti v investicijo , kajti strošek je v primeru gretja z oljem za tričetrt manjši. v Termo Shopu so se na moje povpraševanje odzvali hitro tako, da je predstavnik Termo Shopa naslednji dan že obiskal našo hišo. Pregledala sva vse dejavnike , ki vplivajo na izbiro TČ (se pravi okna, izolacija, streha .... ). Predračun oziramo ponudba je bila na moji mizi še isti dan.
Še malo več info - inštalacija TČ MITSUBISHI PUHZ-SW75VHA+HYDROBOX MZ, inverterska toplotna črpalka zrak/voda v ločeni izvedbi. grelna moč: 8,00 kW, grelno število COP: 4,40 (A7/W3) je trajala cca 6 ur ob moji predpripravi električne napeljave ter stojala za TČ.
Od 1.7.2018 do konca oktobra sem imel za 150 km2 hiše strošek celotne elektrike z boljarjem 200 litrov 150 eur, grejemo cca od prve ohladitve zaradi otrok.....
Objave: 429
Teme: 4
Ocena:
-2
Nevem zakaj se vam smilijo te naprave, zato so da delajo. In pri 120 litrskem bojlerju ti kr hitro zmanjka tople vode in če si zadnji se lahko tuširaš z mlačno kar je slaba kvaliteta življenja, grelec pa tako segreje šele do jutra tako da čakati no go.
Pri 300 l bojlerju povezanim s tč zunaj je pa poezija. Ni se še zgodilo, da bi zmanjkalo.
Eden je napisu da dela grelec 2h na dan v bojlerju, to se umivate kot mačke ali pa se umivate po čudnem zaporedju to pomeni da pride dan ko se ne umivate (eni se umivate samo zjutraj) wtf?
Poslano z mojega SM-G390F z uporabo Tapatalk
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Zakaj bi se komu smilila TČ...malo si po svoje razlagaš napisano. Verjetno pa tudi ne dojameš, da je recimo v mojem 120l el. bojlerju temperatura vode, malce drugačna kot v tvojem 300l, zato verjetno takšna izjava? Imamo dve banje v hiši...zaenkrat tople vode v hiši še ni zmanjkalo...mogoče pa imamo dovod tople vode v hišo, namesto hladne iz našega rezervoarja? Ta bojler fejst trpi, sem mi kr smili :mrgreen:.