PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri toplotna črpalka s plinom v zemeljskem kolektorju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glavca, vidiš, zdaj si pa sam napisal tisto kar sem trdil jaz. Če crkne kompresor na doma sklamfani TČ ali pa na taki super dragi X (izven garancuje), ga plačaš sam. Zato je pomembno, da je čimbolj standardni. ki ga lahko dobiš takoj in če strokiraš ti lahko pomaga sosedov Francl. Ko se ti familija (beri: boljša polovica) trese na mrzlem je itak vse predolgo.
Pa še to. Naši trgovci hladilniške robe ti bodo kot posamezniku zelo težko (beri: ne bodo) priznali garancijo za npr. kompresor, ki ga sam vgradiš v TČ.
To so moji pomisleki za home made varianto. Tisto o malo slabšem grelnem številu ob bistveno nižji ceni pa se strinjam, tudi jaz sem za tako varianto.
Nimam pa pomislekov za doma sešvasat kako malo TČ za gret sanitarno vodo, ko stane kompresor 15kSIT. Ali pa ekperimentirat z eno klimo za 50kSIT. Če gre npr. kompresor v maloro je relativno mal stroškov.
švasamo da je vesele
eEE, predvidevam da si z mesta, drugaš bi ti blo jasno....

Umtniki preživetja so ciganje, takoj za njim pa delavci z niskim plačam. Me zanima, kakšen izračun bi naredu za dva delavca z dvema otrokoma v šol in stanovanju za 50k ter polžnicoma brez vrta z avtom ? Pa jim prau laufa. Slovenčki so norci za iznajdlivost. V celi eu imamo skoraj najnižje plače pa največ hiš, in to ne slabih na prebivalca, ampak luxuznih, nad 300m2. Je en akademski znanec prijavi glede afrike "spust podgurca v saharo, bo prec pesek kot luxus za rumene škarpe izvažal in u enel letu bo tam kot las vegas", tako da ne poznam nobenga, ki nebi v našem koncu popoldne še kaj ŠUŠMARU.

Povzetek...

Še slovenci nebi Šušmaril bi stradal, pozabljaš da so 8.urni delovniki končajo normalno ob 14h in da potem marsikdo šele začne služit... služba pa je za "državno dobro".

Upam da ti je sedaj jasno od kje razlika... Big Grin pa brez zamere, če delaš od 9h ho 18h z vesnim časom za kosilo boš teško kaj zraven naredu razen kaj preprodal, dobišek pa ti bodo porali prav Šušmarji Big Grin Smešno pa je tudi to, da ima velika večina teh več iskušenj in orodja kot marsikateri s.p.-ji ... Zakaj že ?
@Mihec

Se popolnoma strinjam s trem, kar si napisal. Sem tudi jaz do predkratkim mislil da je forum za to, kar si napisal. Za koristna mnenja. Sem pa kasneje ugotovil, da je forum zelo reklamen. Eni in isti linki se pojavljajo in ene in iste firme se reklamirajo. Sam nisem omenil nobene firme. Lahko preveriš. Vedno je bil argument:" Mi mamo to pa to veliko ceneje, kot drugi" No, to pa se mi že ne zdi vredu. Dajmo potem razpravljat mal bol natančno o teh "naših" toplotnih črpalkah. Ne pišimo, Knutova je 1.400.000 od enga slovenskega proizvajalca je pa 800.000. Pišimo raj kakšne karakteristike ma ena, pa druga, pa kaj ena ma, druga pa nima pa take. Ko mi pa en napiše, da jo skup sklanfa za drobiž boljšo, mi pa paro ven vrže. Jaz lahko stojim za številkami, ki bi jih objavil, pa naj še drugi. Nekaj pa tudi jaz vem o TČ nič bat. In sem tudi pripravljen kaj pametnega napisat, to kar ljudi zanima in je uporabno. Ne pa neke privat reklame, pa kako uvozniki samo služijo pa take prazne.
Peter se strinjam kar si napisal. Jaz ne želim reklamirat nikogar. Konkretno pa v tej temi (ki je ušla iz smeri) enostavno želim dopovedat samograditeljem TČ dve stvari.
1. Predolgo se že ukvarjam s hladilnimi sistemi, da ne bi vedel kako je skup sklanfat en mali sistem za gret vodo ali pa hladit klet. Nekaj čisto drugega pa je sklanfat tako TČ za ogrevanje. Komponente se dobijo (pustimo cene), ko pa stvar ne deluje oz. so težave pa pride streznitev s končnim zaključkom "nisem tako bogat, da bi poceni kupoval"
2. Če pa nekdo pride do zaključka da kupi toplotno črpalko, jo naj kupi od tistega (mi je vseeno katerega, jaz nimam zato nič več ali manj), ki ima zadevo enostavno a dobro (ne trdim, da je pa IVT slaba, komplicirana ... ker je ne poznam). Tudi tu velja isto " nisem tako bogat, da bi poceni kupoval" Želim reči, da ni vse v ceni. Iz izkušenj s tisoč uvozniki in zastopniki klima naprav vem (in zatrjevanju ob nakupu kako je vse na zalogi), da ko klima crkne ni več uvoznika - trgovca ali pa predlaga kar zamenjavo klime, ker je že stara ....ali pa čakaš na razervni del celo poletje. Toplotna črpalka crkne pozimi in učinkovit in ugoden servis mora
biti takoj.
Sem pa bil na strani Knuta, kjer je govora o revolucionarnem Mitsubishi kompresorju, ki greje vodo na 70 stC. Zanima me, zakaj pa v tehničnih podatkih TČ ni navedena grelna moč pri 70 stC in npr. temperaturi podtalnice 10 stC. Prosim za pojasnilo kako je s to temperaturo.
švasamo da je vesele
Sploh ne vem zakaj vojna? Pač vsak ima svoj prav in nevem zakaj se sekirate kaj je v redu za nekoga in kaj ni. Pozabljate, da je v samogradnji nastalo marsikaj, od generatorjev za biodizl pa do najlažjega letala na lasten pogon, pa linuxa, pa še kaj.

Dejstvo je, da je TČ v primerjavi z avtomobilom za isto ceno izredno enostavna zadeva in ni variane, da narediš energetiko na FS-ju ne da bi jo znal preračunat. Od materiala je 90% cene kopresor, kar pa se crkovanja tiče, ti garantiram, da se bo prej obesu krmilnik kot crknil kompresor, samo 25let star hladilnik poglej, TČ pa je samo malo večji hladilnik. Poleg tega nekateri vidijo v tem iziv, za druge pa pač gretje hiše. Poleti sem bil pri možaku v šentjerneju, ki je ravno končeval tč za hlajenje skladišča lekarne, pa je ni šel kupit, ampak je bila lepo narejena doma. Imela je kopletno računalniško kontrolo, in vzdrževala še vlago. Cena .... 20.000 Evrov. Najdražji je bil kompresor in rosfrai, vse ostalo zdimenzionirano in narejeno doma. V Sloveniji je kar nekej profičev v teh zadevah, tako da ne govor da znajo samo velke firme, ki imajo veliko vztrajnost in dokler ne prodajo stare zaloge ne delajo nove, sam pa si lahko zamenjaš kompresor vsako leto, če pride boljši na tržišču, kupljena pa bo 20let ista. Seveda cena tega je velio znanja in še več časa, če pa tega ni, sploh če te to ne zanima je pač najbolje kupit fabrško, jo zmontirat in mastno plačat. Odločitev je na strani vsakega posameznika in sam si izračunaš ali je stvar racionalna ali ni...

l.p. Jože
20000€ = 4,8 mSIT :roll: , za kakšno, doma narejeno hladilno.
švasamo da je vesele
Jap, zdravsto je zakon....

sem bil 6mececov prostovoljc pri paraplegikih
cene..

navaden invalidski voziček 1Msit
električi voziček - 2MSit
menjava dveh akumulatojev na uradnem servisu - 10min dela, akumulatorji vesna isti kot za avto - 65ah (na črpalki je okol 9ksit komad) 75KSit

čista svinjarija, kako ožet bolne ljudi. Električni voziček za ceno avta...

Da ne govorimo o operaciskih mizah - sam rosfraii - 165 000 Evrov

Zdravstvo je zakon, za njim pa kmalu energetika Big Grin
1 2 3
Iskanje po temi