Objave: 37
Teme: 19
Ocena:
0
Živjo mene pa zanima kako se ozemlji kopalnico, in pa kam se v gradi dip doze za ozemljitev( pred kopalnico ali v kopalnici).
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Jaz imam ozemljitvene doze v kopalnici skrite za omaricami. Vendar pa nanje nisem imel kaj za priklopit, saj imam vse vodovodne razvode iz plastike (aluplast).
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 37
Teme: 19
Ocena:
0
In a lahko potem to ozemljitev priklopim v elektro omarico na ostale zemlje ali mora biti posebaj omarica za ozemljitev?
Ocena:
1
Iz tega mleka ne bo jogurta.
Konzola, ki nosi ventile, je sicer res iz pocinkane pločevine. Vendar pa sta nosilca, v katera se privijači ventil, iz plastike. Torej bi ozemljil le kos pločevine, ki se ga nikoli ne bom dotaknil...
Pa korak naprej:
Kotni ventil, v katerega pride cevka s pipe, ima na priključku konusno luknjo. V to luknjo vtakneš cevko s pipe, pred tem pa nanjo natakneš plastični konusni obroček (tesnilo). Cevna matica stisne konusni obroček in posredno cevko, da voda ne pušča. Električnega kontakta med cevko in ventilom NI!.
Torej za dejansko ozemljitev pipe ni druge, kot vanjo zvrtati luknjo, vrezati navoj in privijačiti ozemljitveni vodnik ?
lp
Objave: 182
Teme: 7
Ocena:
0
Če ne bi bila voda prevodnik električnega toka, morda res ne bi bilo kontakta med cevko in ventilom!
Tako pa kontakt je pa če daš sto gumic vmes.
Ocena:
1
Kontakta ni. Je le prevodnost vode. Če bi računal nanjo, potem bi bila ozemljitev pipe vedno brezvezna in nepotrebna (saj bi po tvoje za ozemljitev poskrbela voda).
Hotel sem povedati, da bi za učinkovito ozemljitev pipe moral ozemljiti pipo - vse drugo je brez veze pri uporabi alumplast (ali katerihkoli drugih nekovinskih) cevi.
lp
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
to pomeni, da pri alumplastu ni poseben potrebe po ozemljitveni dozi, ali pač....???
poudrajam, da ej razdalja do razdelilne omarice, izredno kratka (do 3m)!??
kako je tem? je ozemljtivena doza nujna???
HVALA!
Objave: 56
Teme: 2
Ocena:
0
Se strinjam z gremlinom. Kaj ti bo doza če na njo nimaš kaj priklopiti.
Torej če nimaš vodovoda iz po. cevi, železne banje...potem tudi doze ne potrebuješ.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Ni treba komplicirati. Če imaš ostalo kot je treba (zaščitno stikalo na diferenčni tok 30mA) te nima kaj skrbeti. Res je pa tudi da ena doza, skrita za omarico, ne zakomplicira zadeve, pa četudi ni nanjo nič priklopljen.
Jaz nisem dal ničesar, razden fid stikala.
LP,
Samojed