PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les OBNOVA STANOVANJA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni;
prosim za pomoč oziroma za navet...

Stanovanje je staro ene 60 let in poleti ga bom obnavlju...
2 steni mi bodo gradbeniki vrgli ven-preklada...
Vprašanja so sledeča:
1.glede na izkušnje v kopalnici, ko sem poskusil odštemati vrhnjo plast ometa mi je ves omet odpadel do opeke, kar mislim, da bo isto tudi v drugih sobah.
Kako se lotiti zadeve, ali ometati zadevo, ali obložiti z gips ploščami, jih nalepiti gor, spodaj bo seveda elektrika.
2. Stropi so leseni a ima kdo izkušnje, s spuščanjem stropa v takih okoliščinah na leseni strop star , no hiša je letnik 36,hmm stara 73 let vendar zelo kvalitetno grajena.

ali ima kdo izkušnje s sličnimi deli...

hvala za pomoč
nima veze kok je hiša stara knauf nared pa mas rešeno bo ko nova.
SLIKE KANUF ČE VAS ZANIMA!

<!-- m --><a class="postlink" href="http://djkobra.moj-album.com/album/13952939/">http://djkobra.moj-album.com/album/13952939/</a><!-- m -->
Jaz bi kopalnico ometal in obdelal klasično.
Drugje bi pa obdelal s knaufom, le da bi čez gipsan knauf nalepil še tapeto in preko le-te potem pleskal. Hiša je stara in brez nove fasade oz. ustrezne izolacije ti bo knauf samo propadal. Bandažirani stiki se bodo zaradi vlage samo krčili-širili in sčasoma se ti bodo pojavile špranje.
Moje mnenje Smile
Če je omet slab in odpada, lepljenje knaufa ni varianta.

Če so stene suhe, se lahko naredi na konstrukcijo, sicer je potrebno najprej odpraviti razloge za vlago, izsušiti in nato narediti gips ali nove omete.

Na stare lesene strope knauf ni problem obesiti.
Lp, furbo
Hvala za odgovore....

Moram mal bolj podrobno povedat...

Cela hiša razen mojega nadstropja je bila obnovljena 4 leta nazaj, torej ima 10 cm novo fasado, kopalnico sem obnovil jeseni 2009 in sem jo ometal.
Glede odločanja za omet oziroma gips je pa stvar sledeča, delal bom kar dosti sam, za omet enostavno rabiš poleg mojstra še ene 2 ali 3 osebe da ti nosijo malto k mojstru iz dvorišča v 1 nadstropje, oziroma drugače se to vleče do nezavesti, za knauf pa sta dovolj dva in po izkušnjah iz kopalnice je hiša lepo sezidana, ko vse stolčeš do opek je dost ravna zadeva.

hvala vsem za odgovore, se še javim s kakimi vprašanji
Ti ki imaš časovni stroj, tebi bi samo nekaj še predlagal.
Tako kot je zgoraj napisal lepljenje ni priporočljivo na slabi
omet, glede lesenega stropa ( če to pomeni lesene plošče ),
pa tudi ne svetujem spuščanje stropa direktno nanjo vendar
da se naredi samostojna lesena konstrukcija iz tramov in nanje
podkonstrukcija s knaufom.
Lep pozdrav,
Kroket
Iskanje po temi